Ludovic Orban
Politic

Ludovic Orban: La conducerea PNL se execută comenzi venite de la Cotroceni.

Ludovic Orban a criticat, luni, rezultatul negocierilor dintre PNL și PSD, dar și decizia liberalilor de a-l propune pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier.

„La conducerea PNL se execută comenzi venite de la Cotroceni. Și-au bătut joc și de instituția președintelui partidului, căci el ar trebui să conducă negocierile. E o rușine, o alianță împotriva naturii, făcută în disprețul cetățenilor care ne-au acordat votul.

Ciucă e membru PNL de un an… Cred că un partid liberal care prețuiește libertatea, drepturile și libertățile, democrația nu poate să susțină un om care toată viața a dat și a executat ordine”, a declarat Orban.

Legile Justiției nu vor mai fi ”reparate”

Ludovic Orban a mai spus că, odată cooptat PSD la guvernare, este exclus ca Legile Justiției să mai fie îndreptate, așa cum au promis liberalii și președintele Klaus Iohannis.

„E evident că odată ce s-a făcut această alianță contra naturii s-a pus punct obiectivului asumat și de președintele Iohannis, și de PNL de a repara Legile Justiției și de a renunța la toate nenorocirile făcute de guvernările PSD.

Ne întoarcem poate nu la perioada Dragnea, dar la o perioadă în care șansa de a readuce Justiția la dispoziția cetățeanului se reduce aproape la zero” a spus fostul lider PNL.

Orban, despre negocierile PNL – PSD

„Astea nu sunt negocieri, au fost negocieri fără mandat. A fost o bătaie de joc șirul de Birouri Executive și Birouri Politice în care nu s-a spus adevărul. La ultima ședință, singurul mandat a fost să se continue negocierile cu PSD, nu ce condiții.

Premierul în perioada alegerilor va fi premierul PSD. PSD va avea premierul în ultima parte a legislaturii, când vor avea loc toate alegerile în România. Cum să dai premierul PSD-ului în perioada campaniilor electorale?”, a mai declarat Ludovic Orban.