Brașov
Politic

Ludovic Orban, la Brașov, cu referire la fostul lui coleg de partid, Adrian Veștea: „Cine se duce în Guvern să fie subalternul lui Ciolacu și al PSD-ului nu este liberal adevărat. Am garanția că omul care nu va părăsi brașovenii este Irineu Darău”. La Brașov, „mergeți cu Allen Coliban!”

Formațiunile partenere ale Alianței Dreapta Unită au validat la Biroul Electoral Județean Brașov alianțele din întregul județ, începând cu Alianța Uniți pentru Brașov, la nivelul municipiului Brașov, și continuând cu Alianța Dreapta Unită, care propune candidați comuni în aproape toate localitățile din județul Brașov, precum și o listă comună de candidați la Consiliul Județean Brașov, susținută și de Forumul Democrat al Germanilor din România.

– Noi candidați comuni ai Alianței Dreapta Unită la primării:

– Primăria comunei Hărman – Filofteia Matei, 59 de ani, asistentă medicală, consilier local.

– Primăria comunei Bran – Gheorghe Ioan Jigărea, 50 de ani, consilier local.

– Primăria comunei Mândra – Ciprian Cocan, 44 de ani, fermier.

-Primăria comunei Drăguș – Sorin Ion Sofonea, 57 de ani, antreprenor turism.

Lista comună a candidaților Alianței Dreapta Unită la Consiliul Județean Brașov este deschisă de senatorul Irineu Darău, care este și candidatul Alianței la Președinția Consiliului Județean, urmat de actualul vicepreședinte al Consiliului Județean, Zoltan Szenner, de Ovidiu Sârghie, secretar general PMP și de o parte dintre actualii consilieri județeni USR, precum și de alți colegi care vor avea șansa să facă performanță în CJ. Zilele acestea se vor depune listele definitive, oficiale, ale candidaților Alianței, urmând a fi comunicate publicului ulterior.

Ludovic Orban, președinte Forța Dreptei a transmis brașovenilor următorul mesaj:

“Așa cum Guvernul PSD și PNL le-a întors spatele brașovenilor, le sugerez și eu brașovenilor să întoarcă spatele PSD și PNL la alegerile din 9 iunie. Ce s-a întâmplat cu proiectele mari pentru Brașov, care erau gata semnate în mandatul meu de premier? Cum au reușit PSD și PNL să oprească autostrăzile care ar fi legat Brașovul de Muntenia, de Moldova și de Transilvania?

La Brașov, am văzut că a fost scos din formol un specimen care a primit deja certificatul de expirare. Culmea, PSD este cel care îl reciclează! Dragi brașoveni, mergeți înainte, nu înapoi! Mergeți cu Allen Coliban!

Pentru județ, îl susțin pe colegul meu, senatorul Irineu Darău. Adrian Veștea a plecat la Guvern ca să fie subalternul lui Ciolacu. Cine se duce în Guvern să fie subalternul lui Ciolacu și al PSD-ului, să lucreze cu PSD-ul, nu este liberal adevărat. Am garanția că omul care nu va părăsi brașovenii este Irineu Darău.”

Irineu Darău, președintele organizației județene USR Brașov și candidatul Dreptei Unite la funcția de președinte al Consiliului Județean:

“În tot acest proces, am dovedit maturitate, pragmatism și mai ales unitate, pentru a parcurge toate etapele necesare: de desemnare a candidaților comuni, de strângere a semnăturilor, până la depunerea dosarelor și organizarea campaniei. Suntem cu adevărat o echipă și țin să le mulțumesc încă o dată pentru acest lucru partenerilor de alianță – PMP, Forța Dreptei și Forumul Democrat al Germanilor din România.

Candidații pe care îi propunem la toate nivelurile sunt cu mult peste ceea ce propun PSD, PNL și AUR la un loc, iar mai departe depinde de oameni să ne permită să fim în slujba comunității pentru următorii 4 ani, în municipiu, în județ și la Consiliul Județean.”

Zoltan Szenner, vicepreședinte al Consiliului Județean Brașov și candidat pe lista comună a Alianței Dreapta Unită la Consiliul Județean:

“Consider că în acest mandat am adus un suflu nou în politica locală. Eu sunt antreprenor de peste 25 de ani, dar m-am implicat în politică și administrație pentru că nu eram mulțumit de modul în care mergeau lucrurile. Am abordat sarcinile din Consiliul Județean tot ca antreprenor, am evaluat posibilitățile și am livrat rezultate în toate domeniile în care am avut atribuții. Mai mult, am demonstrat că se poate face politică și administrație într-un mod transparent și consider că dialogul este un element de bază în politica locală. Absolut toate propunerile mele au trecut pentru faptul ca am fost mereu deschis la discuții. Îmi doresc ca proiectele pe care le-am început să reușească, iar eu pot avea un aport major la reușita acestor proiecte, de aceea candidez pentru încă un mandat în Consiliul Județean.”

Ovidiu Sârghie, secretar general PMP și candidat pe lista comună a Alianței Dreapta Unită la Consiliul Județean Brașov:

„Brașovul nu se poate întoarce la trecut, trebuie să privim către viitor. Noi am demonstrat într-un termen foarte scurt că reprezentăm o echipă care merită încrederea brașovenilor. Suntem o certitudine în municipiul Brașov și vom continua pe același drum pe care, pe 9 iunie, sunt așteptate să pășească și alte localități din județ.”

blank