Ludovic Orban
Actualitate, Featured

Ludovic Orban, întrebat dacă vrea să fie iar premier: Am spus foarte clar mi-am depus mandatul şi nu am exprimat această intenţie

Ludovic Orban a afirmat, întrebat marţi dacă ar mai vrea să fie din nou premier, că a spus foarte clar că şi-a depus mandatul şi nu are această intenţie. Liderul PNL a adăugat, că în urma negocierile cu celelalte partide, şi a consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis va fi luată o decizie privind persoana care va fi propusă prim-ministru.

„În aceste condiţii am spus foarte clar – mi-am depus mandatul şi nu am exprimat această intenţie. E nevoie de stabilitate, ne concentrăm pe o majoritate parlamentară care să aibă un program foarte serios care să ducă la dezvoltarea României. Există un singur răspuns – când se va ajunge la un acord privind un posibil premier propus, îl vom anunţa”, a afirmat Ludovic Orban, chestionat dacă şi-ar mai dori să fie şef al Executivului.

Întrebat dacă Nicolae Ciucă, cel care este acum premier interimar, ar fi o variantă mai bună de prim-ministru decât el, Orban a răspuns: „O să ajungem după discuţii şi negocieri să prezentăm şi propuneri”.

Chestionat cu ce legitimitate se va duce la negocieri, preşedintele liberalilor Ludovic Orban a replicat: „Cu legitimitatea unei reprezentări consistente, care chiar dacă nu suntem pe primul loc, sunte partidul cu cele mai multe mandate. Când vom lua o decizie, evident şi împreună cu preşedintele Iohannis, va fi anunţată această propunere. Evident că această propunere trebuie testată cu celelalte partide”.