Ludovic Orban
Featured, Ultima Ora

Ludovic Orban, înaintea consultărilor de la Cotroceni: „Florin Cîțu, persona non grata pentru cea mai mare parte a cetățenilor”

Ludovic Orban a declarat, luni, înaintea consultărilor de la Cotroceni, că Florin Cîțu este persona non grata pentru cei mai mulți români. Astfel, PNL nu ar trebui să se încăpățâneze să vină cu o propunere „împotriva voinței majorității zdrobitoare”, a spus Orban.

„Am fost foarte onorat de propunerea formulată de colegii mei din Parlament care au anunțat ca posibilă soluție susținerea mea, evident, refacerea coaliției de guvernare de centru-dreapta și respingerea oricărei înțelegeri subterane sau de suprafață cu PSD. Sigur că le mulțumesc pentru încrederea pe care mi-au acordat-o și pentru faptul că au venit cu o soluție la situația și la grava criză cu care se confruntă România. Din punctul meu de vedere, este vitală soluționarea cât mai rapidă a crizei, cu atât mai mult cu cât există această soluție care este la îndemână. Problema este că, din păcate, la congres, prin mijloace care fac parte mai degrabă din instrumentarul regimurilor totalitare, a fost viciată voința partidului și voința delegaților și au fost aleși un președinte și o conducere care nu oferă nicio perspectivă Partidului Național Liberal”, a declarat fostul președinte al PNL, la B1TV.

„Dacă vrem să punem punct crizei, dacă vrem să refacem coaliția de guvernare, acest lucru nu se poate produce cu cel care a fost susținut ca președinte al partidului, care în momentul de față este persona non grata nu numai pentru posibilii parteneri din coaliție, ci și pentru cea mai mare parte a cetățenilor României. Să ne aducem aminte că încrederea în premier este de 11% și încrederea în actualul Guvern este de 13%. Nu poți să ignori voința evidentă a majorității zdrobitoare a cetățenilor României, să te încăpățânezi să formulezi o propunere care nu numai că nu beneficiază de acordul cetățenilor, dar este o propunere care se face împotriva voinței majorității zdrobitoare a cetățenilor români”, a adăugat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a criticat decizia luată în BEX-ul PNL: „Absurdă!”
„Nu au atâta minte politică ca să înțeleagă că nu poți să ignori în soluțiile pe care le propui un om care a beneficiat numai la congres de sprijinul a 40% dintre delegați în condițiile date și care se bucură, de asemenea, de respect și de încrederea unui număr semnificativ de cetățeni, dar pentru asta trebuie să ai luciditate, să trăiești cu picioarele pe pământ, nu cu capul în nori. În mod evident, așa cum a fost stabilit mandatul, `Cîțu sau nimeni altcineva`, decizia luată de Biroul Executiv este o decizie absurdă, o decizie care arată că textul nu ține cont de realitate și de nevoile fundamentale ale României”, a mai spus Orban.