Ludovic Orban
Politic

Ludovic Orban îl desfiinţează pe Iohannis: „Chiriaşul de la Cotroceni nu scapă, şi-a bătut joc de oameni”

Ludovic Orban a transmis noi săgeți către Klaus Iohannis, după ce și-a depus demisia din PNL. Fostul premier a amintit că cel pe care-l poreclește „chiriașul de la Cotroceni” are un singur scop în acest moment, menținerea „mariajului” PSD + PNL, pentru a nu fi demis de popor.

„Nu pot să mă abțin să nu spun câteva cuvinte despre chiriașul de la Cotroceni. Oricât de mult se ascunde, oricât de departe va sta de oameni, tot îl vor ajunge scrâșnelile din dinți și blestemele oamenilor pe care i-a trădat. Nimeni nu scapă atunci când își bate joc de oameni

Cu o cotă de încredere prăbușită, fără niciun fel de legitimitate și autoritate morală, Klaus Werner Iohannis încă își face planuri. Singurul plan pe care trebuie să și-l facă este să-i slugărească cât mai mult pe pesediști, pentru ca nu cumva să treacă suspendarea prin Parlament. Pentru că dacă se va întoarce la popor, într-un referendum de demitere, mandatul lui va înceta înainte de termen”, a declarat Ludovic Orban.

Cum poate fi suspendat președintele Klaus Iohannis

Potrivit Constituției, suspendarea președintelui României se poate face în următoarele condiții:

(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

(2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.

(3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.

Partidul AUR face demersuri pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis. Formațiunea condusă de către George Simion și Claudiu Târziu urmărește să pună presiune pe PSD, pentru a vota favorabil în Parlament, în vederea suspendării oficialului de la Cotroceni și implicit, organizarea unui referendum de demitere.

Potrivit platformei JosIohannis.ro, până în prezent au fost strânse peste 400.000 de semnături pentru demiterea oficialului de la Cotroceni.