Premierul Ludovic Orban a atacat, vineri, iniţiativa managerului Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, prof. Adrian Streinu-Cercel, și a primarului Capitalei, Gabriela Firea, care-au anunţat testarea a 10.500 de bucureşteni pentru depistarea coronavirusului.

Ludovic Orban s-a găsit în plină criză de coronavirus, să certe pe toată lumea care vrea să facă ceva pentru a bloca răspândirea acestui virus, mai ales pe o inițiativă a unuia dintre cei mai importanți medici din România.Evident că se observă o invidie a lui Orban legată de această inițiativă – pentru că nu a venit de la Guvernul pe care-l conduce.

„Vorbim despre poveşti”, a spus Orban, afirmând că aceste testări trebuie făcute după nişte criterii stricte.
„Nu putem stabili persoanele care sunt diagnosticate în mod aleator. Poveştile care circulă, că ne apucăm noi să luăm 10.000 de oameni pe care să-i selectăm, sunt poveşti. Există o procedură, există criterii de prioritizare, există o ordine a priorităţilor în ce priveşte testatarea persoanelor care este determinată de modul în care evoluează cazurile şi, evident, de capacitatea noastră de diagnosticare. Noi întotdeuana am pus în acord capacitatea de diagnosticare cu capacităţile care sunt stabilite în materie de testare”, a replicat, vineri, şeful Guvernului.

Citeste si...
Percheziţii la şase firme şi la locuinţele a șapte persoane, într-un caz de evaziune fiscală

coronavirus-streinu-cercel-stat-in-casa-zece-saptamani
Foto: Antena3
Managerul Institutului „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a anunţat joi seara la întâlnirea pe care a avut-o la Primăria Capitalei testarea unui eşantion de 10.514 persoane din Bucureşti pentru infecţia cu noul coronavirus.

Doctorul Adrian Streinu-Cercel a informat, totodată, că populaţia Capitalei va fi împărţită pe categorii de vârstă după cum urmează: 0-19 ani, 20-44 ani, 45-64 ani, 65-79 ani, peste 80 de ani.