Ludovic Orban
Politic

Ludovic Orban îi îndeamnă pe români să tragă „glonțul de aur” la alegerile din iunie. Mesajul liderului Forța Dreptei

Ludovic Orban: „Glonţul de aur pe care îl are fiecare cetăţean este votul lui”. Liderul Forța Dreptei le cere românilor să vină la vot, pe 9 iunie

Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, a subliniat, vineri, la Deva, importanța participării la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie, spunând că votul este „glonțul de aur” al fiecărui cetățean.

Ludovic Orban: „Glonţul de aur pe care îl are fiecare cetăţean este votul lui”

Ludovic Orban, liderul Forța Dreptei, i-a îndemnat, la Deva, pe cetățeni să vină la vot în număr cât mai mare la alegerile locale și europarlamentare care vor avea loc la 9 iunie, spunând că numai așa oamenii vor avea „puterea de a schimba lucrurile”.

„E foarte important ca oamenii să-şi folosească puterea pe care o au. Glonţul de aur pe care îl are fiecare cetăţean este votul lui. Atunci când este nemulţumit de cum funcţionează lucrurile, are puterea de a schimba lucrurile. Cu o singură condiţie: să vină la vot, să se implice în campanie, să influenţeze şi pe alţii”, a declarat Ludovic Orban la conferința partidului pe județ.

Votul poporului este suveran, a continuat liderul Forța Dreptei, în ciuda faptului că alianța PSD-PNL aflată la putere dorește „să-i țină departe de vot și de politică” pe cei care sunt nemulțumiți de situația din România.

„Şi evident, până la urmă ceea ce hotărăşte cetăţeanul este, practic, decizia suverană. Şi, oricât de mult şi-au dorit cei care sunt la putere să-i ţină departe de politică şi de vot pe cei care sunt nemulţumiţi, dacă ei vin la vot, pot să schimbe orice”, a declarat fostul lider al liberalilor.

„Dacă oamenii sunt corecți, politica e corectă”

Potrivit lui Orban, alegătorii sunt cei care pot impune politicieni cinstiți și corecți și depinde de primii calitatea decidenților aleși. În caz că aceștia se dovedesc nepotriviți, soluția, a spus el, este schimbarea lor la următorul scrutin.

„Dacă oamenii sunt corecţi, politica e corectă. Depinde de cetăţenii să impună ca în toate funcţiile care sunt alese să ajungă oameni oneşti, oameni cu bun simţ, oameni cu şapte ani de acasă, oameni corecţi, oameni cinstiţi.

Iar dacă se întâmplă ca să ajungă în funcţii oameni care nu sunt la nivelul aşteptărilor, atunci trebuie schimbaţi la următoarele alegeri. E o chestie simplă. Asta înseamnă democraţia, puterea omului de a schimba orice deţinător de putere care nu-şi face treaba”, a spus liderul Forța Dreptei.

blank