Ludovic Orban
Politic

Ludovic Orban ia în calcul să candideze la alegerile prezidențiale: „Nu trebuie să fie câștigate de PSD, așa cum vrea Iohannis”

Ludovic Orban ia în calcul o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024. Anunțul a fost făcut marți, la Parlament, după ce fostul național-liberal a anunțat înființarea propriului partid, Forța Dreptei.

„Normal că în momentul în care am luat decizia de a forma o nouă forță politică iau în vedere și acest lucru. Normal că pe măsură ce se apropie alegerile trebuie să găsim soluția ca alegerile să nu fie câștigate de PSD, așa cum vrea Iohannis”, a declarat Ludovic Orban.

Ce și-a propus Ludovic Orban prin înființarea noului partid, Forța Dreptei

Ludovic Orban și-a stabilit obiective ambițioase pentru anul 2022: înființarea de organizații locale Forța Dreptei în toate județele și minimum 25.000 de membri.

Fostul președinte PNL a explicat și doctrina noului partid, din care mai fac parte foștii miniștri Violeta Alexandru și Adrian Oros.

„Doctrina e o sinteză modernă a tuturor ideilor validate de timp din marile curente de gândire de centru-dreapta – liberalism, conservatorism și creștin-democrație”, a explicat Orban.

Ludovic Orban, noi atacuri la adresa PSD

Marți, Orban a lansat noi atacuri la adresa Guvernului Ciucă, despre care fostul premier spune că este dirijat, de fapt, de PSD.

„Au fost în stare să voteze un Guvern în care e domnul Grindeanu, cu doamna Firea… Au scos de la naftalină personaje care sunt profund displăcute, mai ales de românii care cred în valorile de centru dreapta. Facem o construcție care presupune în mod cinstit și onest de a face politică”, a mai transmis Orban.

blank