Ludovic Orban a declarat,luni, că nu i-a solicitat niciodată lui Tiberiu Urdăreanu să-l ajute financiar în campania electorală, singura cerere ce poate fi interpretată în acest sens fiind legată de faptul că liderul PNL i-a spus omului de afaceri „Te gândeşti dacă o sa îmi dea şi mie un şut în fund”, scrie Mediafax.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost audiat, luni, în faţa Instanţei Supreme, în procesul în care este acuzat că ar fi cerut bani omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu pentru finanţarea campaniei electorale din 2016, unde preşedintele PNL a candidat ca primar al Capitalei.

Procesul se află în stadiul de apel, după ce Ludovic Orban a fost achitat în primă instanţă la finalul lunii ianuarie. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 13 noiembrie, unde vor fi audiaţi mai mulţi martori, între care şi martorul denunţător, Tiberiu Urdăreanu.

În faţa completului de cinci judecători, Ludovic Orban a declarat că cele două discuţii – din 1 şi 20 martie 2016-, care ar fi reprezentat dovezi incriminatoare, au debutat odată cu mesajul de felicitare trimis de Tiberiu Urdăreanu lui Ludovic Orban, pentru că a fost desemnat candidat la funcţia de primar general.

„Domnul Urdăreanu a fost cel care mă invitase la el acasă. Mai fusesem la el, îl cunosc de aproape 10 ani de zile. Menţionez ca toate discuţiile le am purtat în calitate de candidat la funcţia de primar general, iar înregistrările arată care a fost obiectivul meu principal al întâlnirilor cu Urdăreanu. Am discutat despre problemele Bucureştiului, despre care ştiam că Urdăreanu sau angajaţii săi deţin informaţii, expertiză. (…) Privind discuţia despre eventualul sprijin financiar pentru campanie, precizez că singura cerere formulată de mine, care putea fi interpretată ca o solicitare de sprijin financiar este: „Te gândeşti dacă o sa îmi dai şi mie un şut în fund”. Această cerere nu a fost una explicită de sprijin financiar, ci una generică”, a declarat Ludovic Orban în faţa judecătorilor.