Ludovic Orban
Featured, Ultima Ora

Ludovic Orban explică eliberarea fratelui său din funcţia de consilier prezidenţial: „A fost o decizie corectă a fratelui meu. El nu a fost niciodată membru de partid”

Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a oferit prima reacție după ce fratele său, Leonard Orban, a încheiat colaborarea cu Klaus Iohannis, în calitate de consilier al oficialului de la Cotroceni.

Anunţul eliberării din funcţie a lui Leonard Orban de la Cotroceni a venit marţi, în ziua în care fostul lider PNL Ludovic Orban a lansat un nou atac la adresa preşedintelui Iohannis, spunând că acesta riscă să declanşeze alegeri anticipate, dar fostul premier spune că cele două evenimente nu au legătură.

„Este o coincidență, este o decizie un pic mai veche, o decizie la care a reflectat, care mi se pare corectă. Leonard Orban a servit statul român cu profesionalism și bună credință, punându-și la dispoziție toate cunoștințele, toată experiența.

A lucrat cu forte mulți președinți, premieri, indiferent de culoarea lor politică. Fratele meu nu a fost niciodată membru de partid, ci un profesionist, un expert care și-a făcut datoria pentru țară.

Practic, astăzi a apărut informația, pentru că fratele meu urmează să se pensioneze la data de 1 noiembrie”, a declarat Ludovic Orban, pentru B1 TV.

Fratele lui Ludovic Orban nu este membru PNL. El a îndeplinit funcția de consilier pe relații externe.

„Colaborarea dintre fratele meu și președintele meu a fost o colaborare pe competențele sale. Fratele meu era consilier prezidențial pentru afaceri europene, pentru activitatea președintelui la nivel europen, în special la nivelul Consiliului European, dar nu numai”, a conchis Orban.

Ludovic Orban: „Dacă chiriaşul de la Cotroceni se încăpăţânează, sunt posibile alegeri anticipate”

Ludovic Orban îl avertizează pe Klaus Iohannis că poate ajunge în situația de a-i fi contestat mandatul de președinte, dacă el perpetuează în mod artificial criza.

„Dacă chiriașul de la Cotroceni se încăpățânează în a impune un guvern care nu are majoritate parlamentară, eu vă spun că pentru prima oară în România sunt posibile alegerile anticipate.

Contextul politic parlametar e de asemenea natură încât trei partide sunt în situația de a-și dori anticipatele. Până la urmă ele sunt soluția dacă președintele se încăpățânează să nu țină cont de nevoia ca un premier desemnat să aibă capacitatea de a forma majoritate parlamentară”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a mai afirmat că președintele Klaus Iohannis e, de fapt, liderul PNL, nu Florin Cîțu. Și a susținut că nu exclude varianta ca Iohannis să aibă un proiect cu PSD.

blank