Ludovic Orban
Featured, Politic

Ludovic Orban: E foarte greu să te apuci să schimbi miniştri în primul an de guvernare/ Iată că după modul în care a fost condus Ministerul Finanţelor astăzi avem o rectificare pozitivă consistentă

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, nu consideră oportună schimbarea din funcţii a unor miniştri în primul an de guvernare. El a ţinut să sublinieze performantele ministrului revocat de la portofoliul Finanţelor Publice, Alexandru Nazare, în condiţiile în care urmează a se face o rectificare bugetară pozitivă “consistentă”.

Întrebat marţi seară, la finalul şedinţei coaliţiei, dacă susţine schimbarea din funcţie a unor miniştri, dacă evaluarea acestora va impune remanierea lor, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că nu consideră oportună remanierea în primul an de guvernare.

“Punctul meu de vedere a fost clar, că e foarte greu să te apuci să schimbi miniştri în primul an de guvernare. Nu vreau acuma să comentez că s-a făcut o revocare a ministrului Finanţelor, care iată că după rezultatele activităţii Ministerului Finanţelor şi după modul în care a fost condus Ministerul Finanţelor astăzi avem o rectificare pozitivă consistentă”, a susţinut Orban.

Întrebat când va fi numit un nou ministru la Finanţele Publice, Ludovic Orban a răspuns: “Am abordat acest subiect împreună cu premierul, cât de curând”.

El a precizat că “probabil se va merge până la limita termenului” la care ministerul poate fi condus interimar, însă un nou titular la Finanţele Publice va fi numit înaintea Congresului PNL.