Ludovic Orban dorește ca Renate Weber
Featured, Ultima Ora

Ludovic Orban dorește ca Renate Weber să nu mai fie Avocatul Poporului

Președintele PNL Ludovic Orban susține aducerea instituției Avocatului Poporului într-un cadru constituțional și legal și desemnarea unei noi persoane care să se ocupe de această funcție.

Ludovic Orban dorește revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului și desemnarea unei noi persoane în această funcție.

”Sunt susţinătorul aducerii instituţiei Avocatului Poporului în cadru constituţional şi legal, prin desemnarea unui nou Avocat al Poporului. În acest sens există raportul care a fost depus de Avocatul Poporului pe care personal cred că trebuie respins şi trebuie demarată procedura de revocare şi desemnare a unui nou Avocat al Poporului”, a declarat Orban, sâmbătă.

PNL pregăteşte „marea epurare”. Deputatul Florin Roman a anunţat, joi, liberalii au cerut înlocuirea din funcţie a lui Renate Weber. De asemenea, liberalii îi vor schimbaţi din funcţie pe Florin Iordache, Doina Gradea, dar vor fi eliminarea pensiilor speciale.

Orban dorește revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului

Liderul PNL susține că s-au format grupuri de lucru pentru desemnarea unui nou Avocat al Poporului, iar la finalul discuţiilor, aceste grupuri de lucru vor prezenta propunerile în coaliţia de guvernare.

”Suntem în faza grupurilor de lucru care trebuie să prezinte propunerile către conducerea coaliţiei ca să stabilim timingul, dar în ceea ce priveşte respingerea raportului, mi se pare o chestiune normală şi firească”, a mai declarat Orban.

De asemenea, Ludovic Orban a declarat că PNL susţine desfiinţarea Secţiei speciale, iar dosarele aflate în lucru să fie trimise spre soluţionare Parchetelor sau DNA şi DIICOT, în funcţie de obiectul acestora.

”Noi susţinem categoric desfiinţarea Secţiei Speciale, dealtfel avem proiect de lege depus încă din legislatura trecută, pentru desfiinţarea Secţiei Speciale. Punctul nostru de vedere a fost că dosarele care există la SIIJ să fie preluate de Parchete, în funcţie de specializarea Parchetelor. Ce ţine de Parchetul General să meargă la Parchetul General, ce ţine de DNA sau DIICOT să se ducă la DNA sau DIICOT”, a declarat Ludovic Orban.

blank