Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că a fost necesară conferinţa susţinută de Laura Codruţa Kovesi, afirmând că DNA şi procurorul şef al DNA sunt supuşi unui atac concertat dus de o alianţă a unor oameni care sunt profund deranjaţi că această instituţie există.

„A fost o conferinţă necesară, iar argumentaţiile doamnei Kovesi au fost clare şi lămuritoare. DNA şi procurorul sef al DNA sunt supuşi unui atac sistematic de ani buni, în care este inegalitate de şanse în ceea ce priveşte comunicarea publică. (…)Aici este vorba despre un atac concertat care este dus de o bună bucată de vreme de o alianţă a unor oameni care sunt profund deranjaţi că există DNA, mai ales că DNA îndrăzneşte să ancheteze faptele săvârşite în exercitarea funcţiei publice”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, pentru MEDIAFAX.

Ludovic Orban a afirmat că „mult anunţata cerere de revocare” a şefei DNA este „complet lipsită de orice temei”.

„Nu i-am auzit pe Dragnea sau pe Tăriceanu să ceară demiterea (ministrului de Interne-n.r.) Carmen Dan pentru poliţistul pedofil. Nu poţi să consideri responsabil conducătorul unui instituţii pentru unul, doi, trei angajaţi din instituţie nu acţionează conform legii sau deontologiei profesionale. Sigur că percepţia unei instituţii nu trebuie să fie afectată de astfel de uscături care există în fiecare pădure. E nevoie de un management mai riguros în ceea ce priveşte respectarea legalităţii, a deontologiei profesionale şi a profesionalismului în activitatea fiecărui procuror”, a adăugat Orban.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, este anchetat într-un dosar DNA.

Liderul PNL a fost achitat în primă instanţă, însă decizia nu a fost definitivă şi a fost contestată de procurorii anticorupţie, cu apel. Acesta ar urma să se prezinte din nou în faţa instanţei în data de 19 februarie, decizia care se va pronunţa fiind definitivă.

Ludovic Orban a fost trimis în judecată de DNA în luna mai 2016, fiind acuzat de folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, cauza fiind judecată de Înalta Curţe de Casaţie şi Justiţie.

Procurorii susţin că la data de 1 martie 2016, Ludovic Orban ar fi contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, cerându-i bani pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic fusese nominalizat pentru a candida la funcţia de primar al Municipiului Bucureşti. Omul de afaceri căruia Ludovic Orban i-ar fi solicitat ajutorul financiar este Tiberiu Urdăreanu.