Ludovic Orban
Politic

Ludovic Orban, despre tandemul dorit de președinte, premier, cu Mircea Geoană, la Cotroceni, în 2024

Ludovic Orban vorbit despre planul secret al lui Klaus Iohannis după plecarea sa de la Cotroceni, în 2024, miercuri seară, la Realitatea PLUS, în emisiunea Culisele statului paralel, cu Anca Alexandrescu.

Întrebat despre un posibil tandem cu Mircea Geoană ca presedinte si Iohannis premier, Ludovic Orban a spus că „este posibil. Deși, de regula, candidatul la președinția României a fost președintele PSD”.

„Motivul pentru care s-a pus atâta determinare, folosirea amenințărilor… Congresul PNL (din 25 septembrie – n.red.) a fost cel mai nedemocratic din istoria tuturor partidelor din România. Grupul care a controlat votul e hoție. E capabil sa impiedice exercitarea votului in orice comunitate locală. Este un pericol pentru democrație.

Pe Iohannis il intereseaza intelegerea dupa 2024.

Îi dau o veste proastă lui Iohannis. Nu rezistă… Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. În România, planurile, mai ales in politica, nu dureaza. USL nu a durat. Pentru că Ponta a ajuns prim-ministru, dar, când trebuia să-l sprijine pe Crin Antonescu…, voia sa fie și premier, și sa se aleaga și președinte”, a mai punctat Orban.

Ludovic Orban a dezvăluit motivul ruperii relației cu președintele Klaus Iohannis,

„Iohannis s-a supărat atât de tare încât a amânat PNRR. Aveam sondaje care arătau că atacarea PSD arătatu că mobilizau la vot PSD. Iohannis a refuzat sa participe lansarea PNRR pentru că eu am refuzat strategiea de a ataca PSD. 

Eu am atacat PSD din cauza consecintelor politiciii lor, pentru ca ei au vandut iluzii, au creat speranțe”, a mai spus Orban. 

„Planul lui Iohannis, care nu dorește să se pensioneze și dorește să fie premier. E mai ușor de implementat o negociere politică decât o campanie. Nu mai poate fi președinte. Are două mandate pline, deci dorește să fie premier. Are nevoie  să controleze PNL, de un partener, caruia să ii ofere câștigarea președinției României”, a dezvăluit Ludovic Orban, miercuri seară, la Culisele statului paralel.