Ludovic Orban
Featured, Politic

Ludovic Orban, despre schimbarea Avocatului Poporului: Depinde și de partenerii noștri

Ludovic Orban a afirmat, referitor la revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului, că acest lucru va fi realizat în cel mai scurt timp posibil, însă depinde şi de partenerii de guvernare ai PNL. El a adăugat, cu privire la revocarea lui Florin Iordache de la şefia Consiliului Legislativ, că au fost formate nişte grupuri de lucru care trebuie să ne prezinte, în termen de două săptămâni, un plan de acţiuni pe fiecare instituţie. „În unele cazuri e nevoie de modificare legislativă, în alte cazuri, cum este cazul TVR, radio, este suficientă o respingere a raportului”, a mai explicat Orban.

„Da. În cel mai scurt timp posibil. Depinde şi de partenerii noştri”, a declarat Orban, întrebat luni la Parlament dacă PNL menţine dorinţa de a o revoca pe Renate Weber din poziţia de Avocat al Poporului.

Ludovic Orban a fost întrebat dacă au fost discuţii cu partenerii de coaliţie cu privire la revocarea lui Florin Iordache din funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ, liderul PNL a răspuns: „Privitor la anumite instituţii de subordonare parlamentară v-am spus că am format nişte grupuri de lucru care trebuie să ne prezinte, în termen de două săptămâni, un plan de acţiuni pe fiecare instituţie”.

„În unele cazuri e nevoie de modificare legislativă, în alte cazuri, cum este cazul TVR, radio, este suficientă o respingere a raportului. Dar şi în acest caz am stabilit să ne propunem un plan de acţiune pe care îl vom dezbate în coaliţie şi vom stabili calendarul de acţiune”, a completat Orban.