Liderul PNL Ludovic Orban a declarat, întrebat despre criticile şi nemuţumirile senatorului Virgil Guran la şedinţa de luni a Biroului Politic Naţional al partidului la adresa premierului Florin Cîţu din cauză că nu face numiri ale liberalilor în funcţii, că în interiorul formaţiunii sunt foarte multe puncte de vedere exprimate.

„Sigur în interiorul partidului, în cadrul Biroului Politic sunt foarte multe puncte de vedere exprimate. Eu am convingerea că toţi reprezentanţii PNL care au parcurs etapele procedurale vor fi desemnaţi în funcţiile de demnitate publică pentru a putea pune în practică programul de guvernare”, a declarat Ludovic Orban, întrebat despre nemulţumirile senatorului PNL Virgil Guran la adresa prim-ministrului pe motiv că nu face numirile în funcţii de demnitate publică a liberalilor propuşi de partid.

Chestionat dacă l-a întrebat pe prim-ministrul Florin Cîţu de ce refuză să numească secretari de stat şi şefi de agenţii, Ludovic Orban a răspuns: „Nu este adevărat. Face numiri în fiecare zi. Probabil vrea să facă şi o evaluare personală, pe lângă cele care au fost făcute în cadrul partidului. Trebuie să vă spun că propunerile toate au fost validate de BPN, dar am încredere că premierul va finaliza procedura de numire ale reprezentanţilor noştri în diferite funcţii de demnitate publică”.

Referitor la faptul că sunt voci în PNL care susţin că premierul nu comunică suficient cu cei de la USR-PLUS, liderul liberalilor a spus că nu au existat astfel de discuţii în interiorul formaţiunii.

„Poate sunt voci în USR-PLUS. Nu a existat o astfel de discuţie. Am spus şi colegilor că premierul probabil efectuează nişte verificări suplimentare şi până la urmă îi va numi în funcţii pe toţi cei care beneficiază de încrederea partidului. De asemenea, există şi proceduri că în unele situaţii trebuie propuşi de miniştrii din domeniul respectiv, în alte situaţii numirea nu se face de către premier, ci de către un ministru. Sunt diferite situaţii. Oricum dacă vă uitaţi în ultima perioadă, aproape în fiecare zi au existat astfel de decizii denumiri ai reprezentanţilor partidului în funcţii de demnitate publică”, a conchis Orban.