Ludovic Orban despre moțiunea de cenzură depusă de PSD – intitulată „Guvernul PNL – de la pandemie la pande-mită generalizată” -, a fost citită în Parlament, iar Premierul, după ce a anunțat că Executivul va ataca la Curtea Constituțională a României depunerea acestei moțiuni, are o reacție acidă în legătură cu textul citit în Parlament.

Ludovic Orban despre moțiunea despre moțiunea PSD-ului consideră că această moțiune depusă de Partidul Social Democrat nu este altceva decât o… pseudo-moțiune, iar apoi contraatacă și spune că este vorba doar despre o ”colecție de minciuni, de date falsificate, o moțiune manipulatorie”.

„Este o pseudo-moțiune. Eu asemenea colecție de minciuni, de date falsificate, o asemenea moțiune manipulatorie nu am văzut niciodată în istoria moțiunilor de cenzură din ultimii 30 de ani. Niște minciuni gogonate care sunt contrazise de orice statistică oficială”, a declarat Ludovic Orban după citirea moțiunii de cenzură.

Ludovic Orban: ”Păi depinde cum compari, că dacă compari mere cu pere…”
Mai mult, premierul Ludovoc Orban etichetează drept „minciună gogonată” informația potrivit căreia salariul net a scăzut în timpul guvernării PNL.

Orban a încercat să explice și unde greșesc social-democrații, transmițând și că nu pot fi comparate ”merele cu perele”, asta din cauză că ”niciodată nu se face comparație o lună din an raportată la luna decembrie”.

”Păi depinde cum compari, că dacă compari mere cu pere… Niciodată nu se face comparație o lună din an raportată la luna decembrie. Întotdeauna, luna decembrie este luna în care este cel mai mare salariu net, pentru că atunci se iau prime de Crăciun, se calculează sporuri și așa mai departe. Calculul se face lună la lună. Luna iunie a anului 2020 raportat la luna iunie a anului 2019. Dacă facem această comparație (…), salariul mediu net în iunie 2020 mai mare cu 5% față de iunie 2019, când era la putere PSD în creștere economică, fără pandemie, fără criză economică, anul în care practic au fost o conjunctură economică extrem de favorabilă”, a mai spus Ludovic Orban.