Ludovic Orban despre migrația
Featured, Politic

Ludovic Orban despre migrația primarilor și parlamentarilor: Mă deranjează că se arata cu degetul doar spre PNL

Ludovic Orban despre migrația primarilor și parlamentarilor își menține poziția și spune că nu este de acord cu traseismul politic, însă liderul liberalilor a precizat că este deranjat că mass-media prezintă doar cazurile în care PNL a făcut racolări. Premierul a spus că toate formațiunile politice au luat candidați la primărie de la alte partide, inclusiv sute de membri de la PNL.

Ludovic Orban despre migrația primarilor nu sunt de acord cu traseismul politic. Sunt membru al aceluiași partid politic în care m-am înscris din septembrie 1990.

Avem o decizie a BPN privitor la cooptarea de primari. Sunt decizii care au fost luate. Acum nu mai poți întoarce lucrurile. Dar, chiar mă deranjează când văd că se arată cu degetul numai în direcția PNL. Vă rog să urmăriți candidaturile tuturor formațiunilor politice și veți vedea că toate formațiunile politice au luat candidați de la alte partide politice, iar nu numai PSD, ci și alte formațiuni politice au luat membri ai PNL cu sutele, candidând pe listele lor.

Ludovic Orban despre migrația primarilor și parlamentarilor:

Sunt împotriva traseismului politic și sunt convins că mass-media trebuie să prezinte traseismul politic, dar trebuie să prezinte traseismul politic în mod obiectiv privitor la toate formațiunile politice”, a afirmat Ludovic Orban.

Președintele PNL a declarat, joi, că nu a făcut „socoteala” primarilor trecuți de la PSD la PNL și că nu a semnat pentru nicio candidatură, acestea fiind aprobate de președinții de filiale județene.

Duminică, premierul a afirmat că „nu cunoaște detalii” despre primarii PSD care au trecut la PNL și au fost însușiți drept candidați la alegerile locale din 27 septembrie.

Doi parlamentari care au demisionat de la PSD ar putea trece la PNL. Un deputat PSD de Brăila și-a anunțat transferul la liberali
Deputatul de Brăila Emilia Meiroșu și-a anunțat demisia din PSD și înscrierea în PNL. Aceasta a motivat decizia de faptul că dorește să continue proiectele pentru Brăila și România alături de „oameni care au aceleași idealuri”.

„Am plecat din PSD când partidul a derapat de la valorile democrației și, tot la fel, am plecat din Pro România atunci când ambițiile unui lider puneau în pericol stabilitatea României. Mi-am asumat toate criticile și toate atacurile, încercând să urmăresc interesul cetățenilor. Apoi am sperat că partidele de stânga își vor găsi echilibrul, că vor înțelege perioada dificilă prin care trece nu numai România, ci lumea întreagă și că vor lăsa pentru moment deoparte jocurile de culise și manevrele politicianiste, tertipurile riscante ce se răsfrâng asupra vieții cetățenilor. M-am înșelat.

PSD rămâne, din păcate, un partid nefrecventabil. Nu a existat nicio mișcare reală și credibilă de reformă a partidului, iar ultimele luni mi-au arătat că social-democrații sunt personajele unei aventuri iresponsabile. De prea multe ori au sabotat eforturile medicilor, încurajând lumea să nu poarte mască ori să nu creadă în existența unei boli ce a luat în câteva luni jumătate de milion de vieți în întreaga lume și a adus economia globală în fața celei mai mari crize din ultima sută de ani. În locul unei atitudini responsabile și al grijii pentru viața alegătorilor, PSD a ales să joace politic tema pandemiei și, mai nou, să se joace de-a moțiunea de cenzură într-un moment în care România are nevoie de stabilitate.

(…)

Vreau să continui activitatea mea politică. Să încerc, alături de oameni care au aceleași idealuri, să schimbăm ceva în orașul Brăila și în România. M-am alăturat, împreună cu medicul Marian Căpățână și alți profesioniști, cu care am lucrat de-a lungul timpului, echipei Partidului Național Liberal”, arată mesajul Emiliei Meiroșu, publicat pe Facebook.

Luminița Jivan este un alt demisionar din PSD care ar putea trece la liberali, având în vedere ultimele transferuri de la social-democrați la PNL înaintea alegerilor locale.

„Câteodată trebuie să luăm niște decizii care, pe moment, ne lasă cu un gol în inimă. Așa este și în cazul deciziei mele de a părăsi organizația PSD Caraș-Severin.

Astăzi se încheie pentru mine un capitol care a durat 11 ani. Un capitol din care am avut foarte multe de învățat, dar, în același timp, am avut parte și de numeroase bucurii și tristeți.

(…)

Experiența dobândită, răutățile înfruntate, lucrurile josnice la care s-au pretat unele personaje, dar și multe acțiuni și-au spus cuvântul. Cum ar fi regăsirea pe liste a unor oameni care cu bună știință au votat pentru tăierea bugetelor comunităților locale care au atât de multă nevoie de bani pentru a se putea dezvolta și a crea condiții decente de trai -promise in campania electorală de aceleași persoane- toate acestea și multe altele, te obligă să iei decizii dure, să pui punct, să închei un capitol și să mergi mai departe.

Nu pot face parte dintr-o echipă in care se află persoane care nu au un gram de bun simț! Nu pot să concep să fiu alături de niște persoane care, prin acțiunile lor, s-au poziționat împotriva cărășenilor și apoi vin să le ceară voturi!!

Nu pot face echipă cu oameni care nu înțeleg ideea de performanță, care nu pun binele cetățeanului pe primul loc și care nu vor să depună niciun efort pentru dezvoltarea propriului lor oraș, sau comună, ce să mai zic de implementarea de proiecte la nivel județean!

Nu a fost o hotărâre ușoară și categoric nu este un moft pe moment. Însă, atunci când nu mă mai regăsesc într-un loc, când oamenii cu care trebuie să lucrez nu țintesc spre același scop, când mediul devine unul toxic, prefer să mă retrag”, a scris Jivan pe rețeaua de socializare.

Și fostul ministru al Culturii, senatorul Daniel Breaz, ar putea deveni liberal, după ce a părăsit gruparea social-democraților, spunând că PSD, în formula actuală, are „vocația de a ajunge un partid insignifiant pe scena politică, fiind lipsit de mentalitatea învingătorului și cu acute semne de victimizare”.


blank