Ludovic Orban
Politic

Ludovic Orban, despre Klaus Iohannis: „Ne-a mințit și a vrut să pară mumă, dar a dovedit că este ciumă… roșie!

Ludovic Orban îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că i-a trădat pe toți românii care i-au acordat încredere la alegerile prezidențiale din 2019. Această „trădare”, spune fostul lider PNL, „este insuportabilă pentru oricine are o minimă demnitate și stimă de sine, pentru oricine prețuiește democrația”.

Ludovic Orban: „Într-o Românie Normală, astăzi, cinstit ar fi fost ca cel care ocupă fotoliul de la Cotroceni să-și depună demisia”


„Ne-a mințit și a vrut să pară mumă, dar a dovedit că este ciumă …roșie! Trădarea lui Iohannis față de toți românii care i-au acordat încredere, la alegerile din urmă cu exact 2 ani de zile, este insuportabilă pentru oricine are o minimă demnitate și stimă de sine, pentru oricine prețuiește democrația. E ceva abominabil, dacă te uiți numai la cele două discursuri adresate țării în 2019 și 2020 la 24 noiembrie. Cum poate cineva să aibă pe conștiință așa ceva și să fie împăcat cu sine?!”, a scris Ludovic Orban, miercuri, pe Facebook, unde a postat și linkuri cu cele două discursuri la care face referire.

Fostul lider PNL a sugerat că președintele Klaus Iohannis ar trebui să demisioneze din funcție.

„Într-o Românie Normală, astăzi, cinstit ar fi fost ca cel care ocupă fotoliul de la Cotroceni să-și depună demisia. Iohannis a folosit mandatul primit de la cetățeni, afirmând cu gura lui că acesta înseamnă «România fără PSD», împotriva voinței celor care l-au ales, prin aducerea PSD-ului la putere, adică exact contrariul a ceea ce a promis că nu va face. Acum România este condusă de acest personaj care a prăbușit efectiv încrederea în instituția Președintelui României, a golit-o de legitimitate și autoritate morală, despre care nici în cele mai negre coșmaruri nu m-aș fi gândit că poate duce lucrurile în acest punct”, a adăugat Ludovic Orban.

El spune despre Klaus Iohannis că, „oricât de mult se ascunde, oricât de departe va sta de oameni, tot îl vor ajunge scrâșnelile din dinți, sudalmele și blestemele oamenilor pe care i-a trădat”.

„Nimeni nu scapă atunci când își bate joc de oameni!”, a subliniat Ludovic Orban.