Ludovic Orban
Featured, Politic

Ludovic Orban, despre demisiile miniştrilor USR PLUS: Este în mod clar o adâncire a crizei

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni seară, că demisiile miniştrilor USR PLUS înseamnă o adâncire a crizei de la nivel guvernamental. Orban a mai declarat că premierul Florin Cîţu a luat unele decizii care au aruncat în aer coaliţia.

”Este în mod clar o adâncire a crizei. Decizia de astăzi a USR PLUS arată că USR PLUS merge până la capăt, arată că nu mai există soluţie de guvernare comună cu Florin Cîţu premier, că URS PLUS preferă să treacă în opoziţie decât Florin Cîţu premier”, a declarat Ludovic Orban, la Realitatea Plus, luni seara.

Orban a explicat că probabil Florin Cîţu nu se aştepta ca USR PLUS să iasă de la guvernare

”Pentru ca o coaliţie să funcţioneze, partenerii trebuie să se respecte între ei şi să sprijine pe cei care se află în coaliţie în aplicarea punctelor de guvernare. Nu ştiu dacă din lipsă de experienţă politică, sau că a fost prost sfăturit, sau că a considerat că are soluţie şi dacă USR PLUS iese la guvernare, sau a crezut că USR PLUS nu va ieşi de la guvernare, premierul a luat nişte decizii care au aruncat în aer coaliţia şi a determinat reacţia USR PLUS”, a mai afirmat Orban.

Liderul liberalilor Ludovic Orban a mai adăugat că sămânţa discordiei a fost PNDL3, un program pe care el îl susţine fiind necesar pentru localităţi.

”Sămânţa discordiei a fost PNDL3. Eu nu sunt un susţinător de conjunctură al planului de investiţii, este un program absolut necesar pentru localităţi, dar acest program trebuia aprobat fără să stârnim scandal în coaliţie. După introducerea în şedinţa de guv a urmat revocarea ministrului Justiţiei”, a declarat Orban.

blank