Ludovic Orban
Politic

Ludovic Orban, despre criticile lui Drulă privind numirile politice: Normal, în funcţiile de demnitate publică sunt numiţi oameni care reprezintă partidul: Dar ce, USR nu a numit la fel?

Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban a declarat, marţi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre criticile lui Cătălin Drulă privind numirile politice din perioada în care au fost în coaliţie, că este normal ca în funcţiile de demnitate publică să fie numiţi oameni care reprezintă partidul şi că şi USR a făcut acelaşi lucru. El a spus că era normal ca fiecare partid politic să desemneze pentru funcţiile de demnitate publică reprezentanţi pe care să îi cunoască şi în care să aibă încredere şi USR a procedat la fel

”Normal, în funcţiile de demnitate publică sunt numiţi oameni care reprezintă partidul, cum sunt secretari de stat, preşedinţi de autorităţi, oficii, prefecţi, subprefecţi. Dar ce, USR nu a numit la fel? Cum adică, era meteahna mea? E adevărat, că am negociat căutând să păstrez ponderea pe care fiecare partid o avea şi era normal ca fiecare partid politic să desemneze pentru funcţiile de demnitate publică reprezentanţi pe care să îi cunoască şi în care să aibă încredere. USR a procedat la fel”, a spus el.

Ludovic Orban a acuzat ”demagogia pe care au făcut-o şi alţii, demagogia tehnocraţiei”. ”Un partid, când se află la guvernare, răspunde şi are obligaţia de a desemna oameni buni, pe care îi cunoaşte şi care să poată să aplice programul de guvernare”, a mai spus fostul lider PNL.

Liderul interimar al USR, Cătălin Drulă afirmase că, despre discuţia cu liderul PNL de la acea vreme, pe tema acţiunii de la metrou privind demolarea chioşcurilor, că el cu Orban a avut o relaţie dificilă din start, pentru că ”ducea în PNL o politică de populare a statului cu penelişti peste tot”.