Featured, Politic

Ludovic Orban: Depunerea moțiunii de cenzură este o chestiune de zile

Depunerea moțiunii de cenzură „este o chestiune și de zile” iar acest lucru este posibil „în cursul săptămânii viitoare”, a declarat miercuri liderul PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban spune că finalizarea demersului „mai depinde de câteva discuții” dar este „posibil în cursul săptămânii viitoare să depunem moțiunea de cenzură”. Orban a precizat că „preferința” liberalilor, dacă moțiunea trece, este pentru alegeri anticipate.

„Dacă nu, PNL este pregătit în orice moment să-și asigure răspunderea guvernării”, a precizat Ludovic Orban.

Care sunt variantele posibile, în opinia liderului PNL:

– Încercarea de a declanșa anticipate, prin respingerea în Parlament a două guverne, dar acest scenariu presupune menținerea ca interimar a Guvernului Dăncilă

– Un guvern de tranziție care să administreze alegerile prezidențiale și ulterior un scrutin anticipat
Formarea unui nou guvern

„Nu există un consens în momentul de față”, a menționat Orban, dar „obiectivul fundamental este să dăm jos acest guvern care pune în pericol România”.

Orban a precizat că doar o moțiune de cenzură duce la căderea guvernului, în condițiile în care chiar și dacă Viorica Dăncilă se prezintă în fața Parlamentului și nu obține un vot de încredere „guvernul nu cade pur și simplu” ci „rămâne în componența în care este astăzi