Actualitate, Featured

Ludovic Orban, declarație dată în contextul noilor condiții de călătorie impuse de Grecia

Statul grec a anunțat că va condiționa intrarea în țară de prezentarea unui test negativ COVID-19. În urma condițiilor impuse de autoritățile elene, Ludovic Orban a luat poziție, anunțând că va solicita tuturor centrelor acreditate să efectueze teste pentru românii care au vacanțe planificate.

Mâine dimineață va avea loc o conferință

Începând din 14 iulie, ora 06.00, toți cetățenii străini care intră în Grecia prin singurul punct rutier de trecere a frontierei Kulata-Promachonas sunt obligați să prezinte un test molecular cu rezultat negativ la COVID-19, precoltat cu maximum 72 de ore înainte, pentru că altfel nu le va fi permisă intrarea, a comunicat oficial Ministerul de Externe al României.

„Este clar: orice cetățean român care are un sejur planificat în Grecia trebuie să știe că nu poate să intre în Grecia dacă nu își efectuează, cu maxim 72 de ore înainte de momentul trecerii frontierei testul de COVID și dacă acest rezultat nu e negativ. Mâine dimineață la ora 9 am convocat o conferință cu toti prefecții și toate structurile implicate în lupta anti-COVID. La acestă videoconferință va fi prezent și domnul ministrul Tătaru și împreună vom transmite un semnal ca toate centrele care sunt acreditate – și este vorba acum de peste 120 de centre acreditate să efectueze aceste analize – să efectueze aceste analize pentru cei care au sejururi planificate în Grecia”, a declarat Ludovic Orban.

„Am vorbit cu domnul ministru Aurescu să comunoce cu omologul său și, de asemenea, și la celelalte nivele să existe un dialog, astfel încât să existe o fluență în ceea ce privește derularea trecerii punctului de frontieră. Acum, sigur, dacă românii care au testele, în principiu cred că testele pot fi arătate și nu cred că se poate creea un blocaj foarte mare, dar depinde de numărul persoanelor care vor să treacă prin acel punct de frontieră”, a mai declarat premierul.