Ludovic Orban a declarat sâmbătă, că de la începutul săptămânii viitoare speră ca spitalul modular construit de Asociația Dăruiește Viață să poată primi pacienți.

Premierul Ludovic Orbana declarat că spitalul modular are 38 de paturi. De asemenea, acesta a mai spus că există și 10 paturi pentru oameni care sunt infectați.

„Sunt 38 de paturi. Sunt ventilatoare. Există un număr de 10 paturi pentru oameni care sunt infectați. De săptămâna viitoare, sperăm că de marți dimineață să poată să primească pacienți la terapia intensivă”, a spus premierul. rul de paturi cu ventilatoare”, a declarat premierul.

Ludovic Orban a mai declart că autoritățile vor face apel și la voluntari pentru a suplimenta personalul necesar spitalului.

„Legea va întră in vigoare de marți de dimineață. Activitatea spitalului Elias nu va fi afectată. Nu va reduce posibilitatea de a trata orice pacient. Va fi o secție separată care nu va afecta celelalte boli”, a spus premierul.

Ludovic Orban, întrebat despre persoanele decedate după externare:
Întrebat cine își asumă decesele persoanelor care au decedat după externare, din cazua noului coronavirus, premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că Guvernul nu ar trebui să-și asume aceste decese.

„Cum să-și asume Guvernul, când Guvernul a dispus toate măsurile care apoi au fost anulate de Curtea Constituțională, decizii pe care CCR le-a luat la solicitarea Avocatului Poporului (…)

Obiectivul nostru fundamental a fost să asigurăm dreptul la sănătate și dreptul la viață (…)

Ludovic Orban: „Faptul că o persoană nu prezintă simptome nu înseamnă că nu transmite virusul”
Ludovic Orban: „Faptul că o persoană nu prezintă simptome nu înseamnă că nu transmite virusul”
Din punctul meu de vedere nu există decât oameni sănătoși și oameni bolnavi. Faptul că o persoană nu prezintă simptome nu înseamnă că nu transmite virusul”, a declarat premierul Ludovic Orban joi seară la Parlament.

Un bărbat din județul Olt, care a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, a murit după ce a refuzat internarea în spital. Este al doilea caz de acest gen în ultimele 48 de ore.

Bărbatul din Olt a decedat din cauza noului coronavirus și a fost testat pozitiv acum patru zile, dar a refuzat internarea, relatează presa locală din Olt.