Ludovic Orban crede că s-a procedat corect, la Iași, când, la un moment dat forțele de ordine a dat acces liber tuturor pelerinilor la moaste Sfintei Parascheva.

Premierul Ludovic Orban crede că a fost o decizie operativă corectă, care a dus la evitarea chiar a unor posibile bătăi, pentru că acolo erau „foarte mulți agitatori de profesie”.

Ludovic Orban: A fost o decizie operativă. Ați fi vrut să rămână sutele alea de oameni într-un scandal perpetuu, eventual să degenereze într-un alt scandal? Oricum, erau acolo foarte mulți agitatori de profesie, care special s-au dus acolo, ca să incite spiritele.

Cred că mulți oameni nu erau rău intenționați, pur și simplu au vrut să se ducă. Unii s-ar putea să lucreze în Iași, alții s-ar putea să fi ajuns cu avionul, alții cu mașina personală pentru că s-au dus în vizită la cineva. Era greu de făcut o diferență între agitatori, s-a și văzut că sunt unii care n-au nicio treabă cu sărbătoarea creștină.

Pe de altă parte, uitându-te, vezi și foarte mulți oameni credincioși.

A fost o decizie operativă și după părerea mea imediat s-a stins acest focar.

Echipele operative au fost puse în fața unei situații în care trebuiau să ia o decizie. Acolo se putea ajunge la bătaie. Spiritele erau extrem de încinse. Puneau jar pe foc foarte mulți agitatori.

Din punctul meu de vedere a fost o decizie corectă.