Ludovic Orban
Politic

Ludovic Orban: Ciucă, Bode și Cîmpeanu să-și ducă tezele de doctorat la CNATDCU, altfel intră în categoria enunțată de Iohannis – oameni care trebuie să se retragă din viața politică pentru că sunt impostori și hoți

Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, l-a criticat, marți, pe președintele Klaus Iohannis, pentru că acesta s-a lăudat că a dat jos PSD-ul de la putere, dar apoi tot el l-a adus la guvernare și acum se declară mulțumit.

Orban s-a referit și la acuzațiile de plagiat ce planează asupra tezelor de doctorat ale premieului Nicolae Ciucă , președintele PNL, Lucian Bode, ministrul de Interne, și Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. Toți trei, spune Orban, ar trebui să meargă cu tezele la CNATDCU, singura instituție abilitată să facă verificări și să stabilească dacă o lucrare e plagiată sau nu.

Dacă nu merg la CNATDCU, a mai spus Ludovic Orban, cei trei ar trebui să se retragă din viața publică după cum însuși Iohannis spusese în 2014, când se discuta despre plagiatul lui Victor Ponta.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună, România!”

Orban: Iohannis s-a schimbat total în rău

„Iohannis e schimbat total în rău. Nu numai pe tema plagiatului, pe tema PSD…

Iohannis a calificat ca realizarea cea mai importantă a mandatului său că a dat jos PSD de la putere, după care i-a readus la putere, iar acum e foarte mulțumit de cum funcționează Guvernul”, a spus Orban.

Orban, despre acuzațiile de plagiat aduse lui Ciucă, Bode și Cîmpeanu

„În privința plagiatului, sunt trei suspecți de serviciu: Ciucă, Bode, care și-a secretizat teza din motive pe care probabil le cunoaște numai dânsul, și Cîmpeanu, care dl Cîmpeanu a și realizat o operațiune a la nufărul, adică facultatea unde a fost rector și de unde e suspendat acum a format o comisie cu trei profesori, a căror identitate e necunoscută, care i-au analizat teza de deoctorat și au constatat că nu e plagiat.

Nu e decât o singură instituție care se poate pronunța legal asupra existenței sau nonexistenței plagiatului în obținerea unui titlu, diplome – CNATDCU, care, culmea, funcționează pe lângă Ministerul Educației, unde e ministru dl Cîmpeanu.

Singura lor soluție pentru a arăta că nu sunt plagiatori e aceea să trimită frumușel tezele lor de doctorat al CNATDCU și CNATDCU să se pronunțe dacă e plagiat sau nu. Dacă nu fac asta, intră în categoria de care a pomenit Iohannis, anume de oameni care trebuie să se retragă din viața politică pentru că sunt impostori și hoți”, a continuat Ludovic Orban.

Declarația lui Iohannis din 2024 despre plagiatori

Orban făcea astfel aluzie la o declarație a lui Iohannis din 2014, când acesta îl înfrunta pe Victor Ponta în campania pentru prezidențiale. Ponta era și el, la vremea aceea, acuzat de plagiat, acuzație confirmată ulterior de instanță.

„E greșit să fie dl Ponta președintele României fiindcă a mințit și speriat pensionarii că le-aș tăia pensiile și, în calitatea mea de profeso,r cred că e o foarte mare problemă dacă un elev copiază. Dacă cineva care-și scrie lucrarea de doctorat copiază, mi se pare o problemă proporțional mai mare și se numește plagiat.

Oriunde în lume dacă cineva dintre politicieni e prins că a copiat și numai trei rânduri și a plagiat e obligat prin clasa politică să se retragă din politică. La noi, unul dintre ei vrea să fie președintele României”, a afirmat Iohannis în dezbaterea din campania pentru prezidențiale.