Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a cerut guvernului, miercuri, să taie cheltuielile care nu sunt necesare.

Astăzi au apărut tensiuni în coaliţie din cauza bugetului pe anul 2021, iar Ludovic Orban le-a transmis miniștrilor din guvernul Cîțu să înțeleagă situația dificilă prin care trece România.

“Abia ce e lansat în dezbatere publică proiectul bugetului. Nu știu de existența unor nemulțumiri între cei din Guvern. N-am fost sunat de nici un ministru. Sunt decizii grele. Suntem într-un an dificil: am avut o criză economică, am avut o pandemie. Bugetul trebuie făcut în funcție de rigorile UE și trebuie să ținem cont de ele.

Orban: Orice ministru trebuie să înțeleagă că suntem în situația în care suntem și că trebuie să facă reforme
Obiectivul nostru este relansare economiei, care să se bazeze pe o creștere a investițiilor, a fondurilor europene și să putem utiliza cele 30 de miliarde de euro din planul de reziliență.

Orice creștere de venituri pentru orice fel de cetățeni depinde de o creștere economică cât mai puternică. Ne dorim în acest an să ne îndreptăm la un deficit sub 3%. Anul acesta avem un deficit de 7%, pe care trebuie să-l respectăm. Trebuie să reducem cheltuielile nenecesare.

https://www.expresspress.ro/ministrii-usr-ameninta-ca-nu-voteaza-bugetul-pentru-anul-2021/

Am discutat la nivelul coaliției. În privința alocării banilor către diferite ministere asta e o chestiune care ține de dezbaterea în Guvern. Orice ministru trebuie să înțeleagă că suntem în situația în care suntem și că trebuie să facă reforme”, a spus Ludovic Orban.

Bugetul nu va fi pus miercuri în transparenţă decizională, potrivit unor surse din coaliţie. 

Miniştrii USR ameninţă, miercuri, că ei nu vor vota proiectul de buget pe acest an, pentru că este unul auster.

Sunt tăieri de bani extrem de mari, unele dintre ele la Ministerul Economiei, dar şi la Ministerul Sănătăţii.