Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, avansează ideea unui nou Plan Naţional de Dezvoltare Locală, el afirmând că poartă, în teritoriu, discuţii cu primarii liberali pentru a afla de la aceştia care ar fi cele mai bune metode de finanţare a unor proiecte locale din fonduri guvernamentale.

„La întâlnirea cu primarii vom discuta şi de posibilităţi de finanţare ale proiectelor de la nivelul oraşelor şi comunelor din fonduri guvernamentale, fie prin Compania Naţională de Investiţii, fie printr-un nou Plan Naţional de Dezvoltare Locală, pentru că este clar că deja trebuie să pregătim un nou Plan Naţional de Dezvoltare Locală pe măsură ce se apropie de finalizare PNDL 2. Şi evident, vrem să ştim ce tipuri de proiecte doresc primarii să fie finanţate printr-un astfel de Plan Naţional de Dezvoltare sau, evident preşedintele Consiliului Judeţean”, a afirmat Ludovic Orban duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la PNL Arad, judeţ pe care liderul liberal îl vizitează vineri.

Conform lui Ludovic Orban, la Arad vor fi construite două tronsoane de cale ferată Arad-Timiş şi Timiş -Caransebeş prin PNRR.