Ludovic Orban
Politic

Ludovic Orban, atac la conducerea PNL după scandalul de la școala de vară: Să nu se mire dacă o să apară plăcuța suedeză cu un nou conținut

Fostul lider al PNL Ludovic Orban critică decizia foștilor colegi de partid de a-i pedepsi pe tinerii liberali care au scandat injurii la adresa PSD, în timpul unei petreceri. Nicolae Ciucă a cerut ca aceștia să fie identificați..

Fostul lider al PNL, Ludovic Orban critică decizia partidului care vrea acum să-i pedeapsă pe tinerii liberali care au scandat injurii la adresa PSD, în timpul unei petreceri organizate la școala de vară.

Vinovații trebuie identificați

Nicolae Ciucă i-a cerut luni Marei Mareș, președinta Tineretului Național Liberal, să prezinte, în cel mult o săptămână, numele vinovaților pentru scandările de la Venus, unde au fost înjurați partenerii de guvernare de la PSD.

„Micimanii care au confiscat sigla PNL nu mai știu cum să se gudure pe lângă Ciolacu, ca nu cumva să fie lăsați cu ochii în soare de pesediști. Ultima mostră de slugărnicie față de PSD este declanșarea vânătorii de vrăjitoare în rândul tineretului penelist.

Deși de vreo săptămână nu s-a comentat mai nimic în spațiul public, astăzi tandemul Ciucă&Bode a somat conducerea tineretului să facă anchete și să descopere făptașii pentru a îi pedepsi exemplar. Un fel de poliție politică. Las la o parte faptul că este de-a dreptul ridicol ca un partid de guvernământ să se ocupe cu astfel de mărunțișuri când „țara arde”.

Dar, lucrul cel mai grav este acela că sunt intimidați și amenințați cu epurarea toți cei care îndrăznesc să mai zică ceva critic despre PSD”, a scris Ludovic Orban pe Facebook.

Plăcuța suedeză

Fostul lider al PNL este de părere că tinerii nu trebuie pedepsiți, mai ales că nu au făcut attceva decât să strige ce au strigat și alte sute de mii de oameni.

„Tinerii peneliști nu au făcut altceva decât să scandeze ceea ce scandau sute de mii de oameni la mitingurile forțelor democratice contra abuzurilor pesediste. Ce o să facă oare când se vor aduna din nou oamenii nemulțumiți și vor scanda din nou conținutul plăcuței suedeze? O să îi identifice și o să îi pedepseasă și pe ei? Să nu se mire nimeni dacă o să apară plăcuța suedeză cu un nou conținut”, a mai scris Ludovic Orban.