Featured, Politic

Ludovic Orban anunță situația: Cred că va fi un moment istoric

Premierul Ludovic Orban susține că în țară s-au înregistrat doar incidente minore și nu este afectat procesul electoral. Orban a explicat că ar putea fi un moment istoric, cu cea mai mare prezență din istoria primului tur al prezidențialelor.

”Procesul electoral se derulează în condiții foarte bune. Avem semnalate doar incidente minore, nesemnificative, atât la votul exprimat în țară, cât mai ales în diaspora, unde procesul este fluid, unde, practic, toate Birourile Electorale ale secțiilor de votare sunt funcționale, unde nu avem semnalări legate de niciun semn de obstrucție. Ceea ce înseamnă că modificările legislative făcute sunt modificări care în sfârșit au permis românilor din diaspora să își exercite dreptul de vot în cele mai bune condiții.

Este o prezență bună și cred că va fi cea mai mare prezență din istoria primului tur al alegerilor prezidențiale, ceea ce arată că îmbunătățirea condițiilor de exercitare a dreptului de vot permite mai multor români să voteze și sunt convins că numărul românilor din diaspora care își vor exercita dreptul de vot va crește.”, a spus Ludovic Orban.