Biroul Executiv al Partidului Naţional Liberal a decis declanşarea procedurilor de alegeri în partid, iar data propusă pentru congres este 25 septembrie, a anunţat, marţi, preşedintele liberalilor, Ludovic Orban.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că el l-a susținut pe Florin Cîțu să avanseze în cariera politică, de aceea și la Congresul PNL l-ar dori în echipa lui. În PNL se discută foarte serios despre faptul că Florin Cîțu va fi contracandidatul lui Ludovic Orban la Congres.

„Biroul Executiv a luat decizia de a declanşa procedurile de alegeri în PNL. Data propusă pentru congres este 25 septembrie. Numărul total de delegaţi va fi de 5.000. Am stabilit calendarul de alegeri. Congresul PNL nu înseamnă doar alegerea conducerii naţionale, înseamnă alegerea conducerii la toate nivelurile. Ca şi calendar propus: în perioada 1-15 iunie vor avea loc adunările generale ale organizaţiilor locale, care vor alege conducerile PNL la nivel local. În perioada 1 iulie – 10 august vor avea loc conferinţele judeţene de alegeri, conferinţe la care se vor alege conducerile judeţene ale PNL. Între data de 10 august, termenul prevăzut pentru finalizarea alegerilor la nivel judeţean, şi data de 25 septembrie este prevăzută o perioadă de 45 de zile, conform statului, pentru campania pentru congres”, a precizat Orban.

El a spus că a fost luată şi decizia privind componenţa comisiei de organizare a congresului.

Orban a adăugat că procedura de convocare a congresului va fi finalizată în şedinţa Consiliului Naţional, care va avea loc duminică.

Ludovic Orban: „Eu îl doresc pe Cîţu în echipa mea. A fost în echipa mea economică”
”Deocamdată eu mi-am anunțat candidatura, eu prezint membrilor PNL ceea ce doresc să fac în România.

Nu pot să decid eu în locul premierului Florin Cîțu. Eu îl doresc pe Florin Cîțu în echipa mea, a fost în echipa mea. Gândiți-vă că a fost ales senator în 2016, a fost în echipa mea economică, apoi a fost ales din nou senator, iar după alegeri a fost desemnat premier. Eu am o relație de colaborare cu premierul Florin Cîțu.

Eu sunt în echipa PNL de 30 și ceva de ani și voi rămâne în PNL atât timp cât îmi va îngădui Dumnezeu.”, a spus Ludovic Orban.

Florin Cîţu amână un anunţ referitor la o posibilă candidatură la preşedinţia Partidului Naţional Liberal.

„Încă nu avem un congres în PNL. În acest moment nu există nicio moţiune depusă pentru candidatura la funcţia de preşedinte al PNL. Nu este niciun candidat oficial, nicio candidatură”, spunea înaintea şedinţei Florin Cîţu, întrebat dacă va candida pentru şefia PNL.

El apreciază că vor apărea mai multe candidaturi pe funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal.

„Când o să avem un congres mai multe candidaturi vor apărea. E o competiţie în PNL. Sunt foarte mulţi oameni buni care pot să preia conducerea PNL”, adaugă Cîţu.

El spune că data congresului nu este stabilită.

„Totul depinde de cum evoluează pandemia”, conchide premierul.