Premierul Ludovic Orban a declarat, în debutul ședinței de Guvern, că OUG-ul privind măsurile active pentru menținerea șomajului tehnic vor intra în primă lectură, în ședința Executivului de astăzi, urmând ca zilele următoare o nouă ședință de Guvern să fie convocată pentru adoptarea actului normativ, care trebuie să intre în vigoare de la 1 iunie.

„Îl introducem în primă lectură. Atenţie, el trebuie să intre în vigoare până în data de 1 iunie, pentru că practic reglementează chestiunea măsurilor active, menţinerii şomajului tehnic, noilor măsuri active după data de 1 iunie şi trebuie să intre în vigoare până la 1 iunie. Deci îl introducem în primă lectură şi mai facem o şedinţă mâine sau poimâine”, a spus premierul Ludovic Orban.

Citeste si...
Ludovic Orban vizită de lucru la uzinele Ford și Dacia ce mașină preferă premierul ?

Precizările au venit după ce reprezentantul Ministerului Muncii a menţionat că proiectul a fost elaborat, dar partenerii sociali au formulat numeroase propuneri.

„Avem proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru instituirea unor măsuri active în perioada de după 1 iunie. Rugămintea noastră este ca acest proiect să intre în primă lectură, deoarece ieri am primit foarte multe propuneri de la partenerii sociali. El este în avizare. El îşi va produce efectele”, a spus reprezentantul ministerului.