Ludovic Orban anunță că liberalii vor continua colaborarea cu PMP
Featured, Politic

Ludovic Orban anunță că liberalii vor continua colaborarea cu PMP

Partidul Naţional Liberal continuă colaborarea cu PMP, a afirmat, duminică, premierul Ludovic Orban, preşedintele PNL, care a adăugat că are încredere că partenerii liberalilor la alegerile locale, USR şi PLUS, „vor înţelege că, pentru succesul comun, nu trebuie să ne rămână decât un singur adversar politic, care este PSD”, informează Agerpres.

Fondatorul PMP, fostul președinte Traian Băsescu, a declarat, Ludovic Orban că partidul își va desemna propriul candidat la Primăria Generală a Capitalei, după ce a fost exclus din înțelegerea PNL-USR-PLUS pentru primăriile de sector. Traian Băsescu nu a anunțat încă dacă va candida el însuși pentru un nou mandat de primar al Bucureștiului, însă a precizat că „vrea să dea o lecție USR-ului” care „procedează ca băieții deștepți din energie”. Fostul președinte a precizat că nu ar putea să spună că este un blat între PNL și PSD, dar a spus și că „cineva își dorește ca Nicușor Dan să fie văduvit de cele 10 procente pe care PMP le obține în București”.

„Singurul meu mesaj este că noi continuăm colaborarea cu PMP, că suntem deschişi la colaborarea în Consiliul General al Capitalei, în consiliile locale de sector şi că îi considerăm ca pe nişte parteneri. Am ajuns la o formulă între PNL şi USR-PLUS din multe motive, n-aş vrea acuma să le menţionez, dar din punctul meu de vedere, ei au fost partenerii noştri, sunt partenerii noştri la guvernare, ne bizuim pe susţinerea lor în Parlament şi vom colabora în toate consiliile judeţene, consiliile locale, pentru a forma majorităţi şi pentru a asigura o bună guvernare locală”, a declarat Ludovic Orban, la B1 TV.

Orban s-a referit şi la relaţia PNL cu USR-PLUS şi a arătat că liberalii nu i-au atacat până acum pe partenerii din aceste formaţiuni, iar acum ar fi de dorit ca aceştia să înţeleagă că singurul adversar politic este PSD.

„Am încredere că partenerii vor înţelege că pentru succesul comun nu trebuie să ne rămână decât un singur adversar politic, care este PSD şi am convingerea că, în condiţiile în care va fi o campanie… nu trebuie să fie strălucitoare, o campanie de bun-simţ în care să ne prezentăm soluţiile, avem şanse mari să câştigăm toate poziţiile”, a mai afirmat premierul Orban.

Liderii PNL, USR şi PLUS au anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă în Piaţa Universităţii, că vor susţine candidaţi comuni la alegerilor locale la primăriile de sector ale Capitalei şi la primăria generală, premierul Ludovic Orban afirmând că „dreapta modernă pro-europeană s-a unit într-un proiect comun pentru Bucureşti”. Întrebat sâmbătă dacă a exclus PMP din această alianţă, preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a spus: „Eu cred că este important că cele mai puternice formaţiuni de dreapta, după negocieri destul de lungi şi destul de complicate, (…) şi-au dat mâna şi au candidat comun la Primăria Capitalei în persoana lui Nicuşor Dan şi, de asemenea, candidaţi comuni pentru primăriile de sector”.
ludovic orban, traian basescu, pmp, alegeri locale 2020, candidati primarie bucuresti 2020, alianta pnl usr plus