Forţa Dreptei
Politic

Ludovic Orban anunță că este coleg în Forţa Dreptei cu românul din Suedia ajuns cunoscut datorită plăcuţelor de înmatriculare injurioase la adresa PSD

Preşedintele partidului Forţa Dreptei Ludovic Orban a precizat că a rămas prieten cu Răzvan Ştefănescu, românul plecat la muncă în Suedia ajuns celebru datorită mesajului injurios adresat PSD, prin intermediul numărului de înmatriculare, şi este coleg cu acesta în formaţiunea politică. Orban a postat şi o poză împrreună cu Ştefănescu şi a adăugat că ambii şi-au păstrat aceeaşi „atitudine categorică contra PSD şi contra USL.

„Am rămas amic cu «artizanul» plăcuţei suedeze. De astăzi, Răzvan Ştefănescu este şi coleg cu mine în Forţa Dreptei. Amândoi ne-am păstrat aceeaşi atitudine categorică contra PSD. Şi contra USL reloaded”, a scris Ludovic Orban, miercuri pe Facebook.

Forţa Dreptei

Pe 30 iulie 2018, Brigada Rutieră a Capitalei a reţinut numerele de înmatriculare cu mesaj anti-PSD, după ce au oprit în trafic autoturismul înmatriculat în Suedia. De asemenea, a fost reţinut pemisul de conducere al şoferului, acesta declarând că a înmatriculat maşina în luna aprilie şi că se află în concediu în România, fiind în drum spre litoral.

Poliţia Rutieră a deschis dosar penal în acest caz şi susţine că maşina cu numărul de înmatriculare „M..EPSD” nu are drept de circulaţie în România, invocând o informare transmisă de Biroul Interpol Stockholm, în timp ce Ambasada Suediei la Bucureşti susţine că autoturismul are drept de circulaţie în Uniunea Europeană, dar că posesorul trebuie să deţină documentele oficiale pentru ambele seturi de numere – personalizate şi oficiale. Pe reţelele de socializare a fost organizat un protest pentru ora 14.00, în faţa sediului Poliţiei Rutiere de pe strada Udrişte din Bucureşti.

Pe 7 august, dosarul penal privind plăcuţele de înmatriculare cu mesaj anti-PSD din Suedia a fost închis oficial, după ce procurorii au admis propunerea de clasare formulată de Poliţia Română. Procurorii au decis, de asemenea, ca cele două plăcuţe de înmatriculare să fie restituite autorităţilor din Suedia.

Forţa Dreptei

blank