Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că are prima şansă de a fi ales în fruntea partidului la Congresul din 25 septembrie. Întrebat care este relaţia sa cu şeful statului, liderul liberal susţine că, din punctul său de vedere, “nu a intervenit nimic” în relaţia pe care a avut-o cu preşedintele. “Sigur că pare că preşedintele poate să aibă altă opţiune. Eu nu l-am auzit public spunând clar că sprijină pe cineva. E adevărat că a fost alături de premierul Cîţu în câteva momente dificile, dar până la urmă important este ca delegaţii care vin la Congres fiecare să judece cu mintea lui”, completează Orban.

“Am prima şansă”, a declarat, vineri după-amiază, la Ploieşti, Ludovic Orban, întrebat fiind ce şansă are de a fi reales în fruntea Partidului Naţional Liberal.

De asemenea, întrebat care este relaţia sa cu preşedintele Klaus Iohannis, liderul PNL a explicat că acesta nu s-a pronunţat public cu privire la susţinerea vreunuia dintre candidaţi.

“În ceea ce mă priveşte, nu a intervenit nimic în relaţia pe care am avut-o cu preşedintele. Ne cunoaştem de foarte mult timp, ne cunoaştem de prin 2007. Am colaborat pentru proiecte care erau de interes local, suntem împreună de când primarul Sibiului a devenit membru al Partidului Naţional Liberal şi a fost ales prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal în primă fază, ulterior preşedinte al Partidului Naţional Liberal şi ulterior preşedinte al României. Sigur că pare că preşedintele poate să aibă altă opţiune. Eu nu l-am auzit public spunând clar că sprijină pe cineva. E adevărat că a fost alături de premierul Cîţu în câteva momente dificile, dar până la urmă important este ca delegaţii care vin la Congres fiecare să judece cu mintea lui, cu inima lui şi să ia cea mai bună decizie pentru Partidul Naţional Liberal”, a mai declarat Ludovic Orban, la finalul şedinţei Comitetului Director Judeţean al PNL Prahova, în cadrul căreia şi-a prezentat programul politic cu care va candida la Congresul PNL din 25 septembrie.