Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni seară, la Realitatea Plus, că fost tip mai rebel în spațiul politic, criticând mereu public liderii liberali cu care nu era de acord. Acesta a afirmat a fost mereu un „om incomod pentru toți președinții PNL”.

„Eu mi-am construit cariera politică fiind un tip cam rebel de felul meu. Îmi place să zic că sunt un om liber. De când am intrat în viața politică am căutat să rămân liber, să rămân un om, să-mi păstrez umanitatea indiferent ce funcție am. Pentru că pe mine mama și tata m-au făcut om, nu m-au făcut nici premier, nici prim-ministru, nici primar. Important e să rămâi om. Mi-am construit cariera pe o legitimitate izvorâtă de la bază, pentru că asta e democrație. Funcția de putere este delegată, clădită de la bază (…) Și într-o funcție de conducere în stat, izvorul legitimității e puterea pe care ți-o dau oamenii. Numai de acolo vine puterea, de jos, de la bază”, a declarat Ludovic Orban, la Realitatea PLUS.

„Am fost un om incomod pentru toți președinții PNL”
Orban a povestit un episod consumat în vremea în care Theodor Stolojan a fost ales președinte al Partidului Național Liberal și care îi sugera lui Orban că „ar fi bine să își ia un concediu cât timp va Stolojan președinte”.

„Theodor Stolojan după ce s-a ales președintele PNL în 2002 m-a chemat la o discuție și mi-a spus: Dumneata, domnule Orban, cred că ar fi bine să îți iei un concediu cât timp voi fi eu președinte, pentru că l-am contracandidat și i-am spus lucruri destul de incomode”, a spus Ludovic Orban.

Liderul PNL Ludovic Orban a subliniat că nu i-a fost niciodată teamă să expună în spațiul public opinii în care crede, indiferent de cine a fost la conducerea partidului.

„Niciodată nu mi-a fost frică să spun lucruri în care cred și mai ales să spun lucuri incomode”, a ținut să precizeze președintele PNL și a adăugat că a fost mereu ales de oamenii de la baza partidului”, a declarat președintele PNL.