Ludovic Orban:
Politic

Ludovic Orban: Alianța PNL – PSD e un monstru, un pericol pentru democrație, căci va avea toate instituțiile

Ludovic Orban a vorbit, duminică, despre noul proiect politic pe care îl va lansa, după ce actuala conducere a PNL a votat pentru excluderea sa din partid. Orban a spus că de acum se va alia cu USR pentru a face opoziție la alianța PNL – PSD, pe care a catalogat-o drept „un monstru”. El a mai afirmat că apropierea dintre liberali și social-democrați a fost dorită de Klaus Iohannis, care se visează premier după ce își va termina și al doilea mandat de președinte al României.

Ludovic Orban explică de ce va crea un alt proiect politic

„Foarte mulți membri ai PNL, foarte mulți simpatizanți și cetățeni care poate nu m-au votat m-au încurajat în acest demers. Și astăzi, dacă ne uităm la peisajul politic românesc, putem constata că după această gravă trădare făcută de conducerea PNL, după realizarea acestei monstruoase coaliții, cetățenii români care vor democrație autentică, servicii de calitate, o descurajare a parazitismului social, nu mai sunt reprezentați politic. Am obligația față de oamenii care au votat PNL să-i reprezint”, a declarat Ludovic Orban, la Digi24.

Ludovic Orban a acuzat conducerea PNL că a predat țara în mâinile PSD: „Foarte mulți cetățeni români care cred în proiectul liberal, care cred în ideile și valorile liberale, care au crezut în noi la alegeri, nu mai sunt reprezentați. Astăzi, conducerea PNL, care a fost aleasă în mod nedemocratic, a pus țara în mâna PSD”.

Orban: Alianța PNL – PSD, un monstru

Ludovic Orban a spus apoi că alianța PNL – PSD a fost dorită și de Klaus Iohannis, care ar vrea să ajungă prim-ministru după ce i se termină mandatul de președinte, adică în 2024.

„Se construiește un monstru. Gândiți-vă că această coaliție, această întovărășire reprezintă un pericol pentru democrația din România, pentru că va avea tot, toate instituțiile, majoritatea consiliilor județene și 90% dintre primari. Se va construi un monstru cu care va fi foarte greu de luptat”, a mai afirmat fostul președinte PNL.

USR sunt parteneri, susține Ludovic Orban
Orban a mai spus că în Opoziție la alianța PNL – PSD îi va avea ca parteneri pe cei din USR care „cu certitudine sunt democrați și respectă drepturile și libertățile”.

„Nu ne-am înțeles pe toate punctele, e firesc, există diversitate de opinie, de aspirații, de interese, dar în mod clar cu cei din USR o să stăm umăr la umăr, pentru că va trebui să luptăm împotriva unor pericole majore pentru societatea românească”, a mai declarat Ludovic Orban .

blank