Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a anunţat că rapoartele privind televiunea şi radioul public nu aveau toate avizele de la comisiile parlamentare şi, în şedinţa de marţi a birourilor permanente reunite au fost stabilite noi termene pentru ca acestea să fie avizate. Astfel, comisiile de cultură au termen până la 31 martie să emită rapoartele. El a adăugat că a fost prelungit şi termenul de finalizare a raportului în comisiile juridice cu privire la revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, Renate Weber.

„Am stabilit două noi termene. Am constatat că rapoartele televiziunii şi radioului public nu fuseseră trimise pentru aviz la comisiile de buget-finanţe, conform procedurii legale. Adică în vechea legislatură, când birourile permanente reunite au primit raportul, nu l-au trimis decât spre comisia de cultură şi nu au sesizat avizele de buget-finanţe. Practic noi astăzi am îndreptat această eroare. Am sesizat şi comisiile de buget-finanţe pentru aviz, cu termen de 10 zile de emitere a avizului, şi comisiile de cultură au primit un nou termen de finalizare a raportului în data de 31 martie – TVR şi Radio”, a explicat Ludovic Orban, marţi la Parlament.

Liderul PNL a adăugat că a fost prelungit şi „termenul de finalizare a raportului în comisiile juridice privitor la procedura iniţiată de revocarea Avocatului Poporului”.

Avocatul Poporului Renate Weber a afirmat, recent, că discuţiile despre revocarea sa „lovesc într-o instituţie cu un mandat constituţional, acela de a fi garant al drepturilor şi libertăţilor”.

Ea a mai declarat că că nu a văzut nişte motive reale pentru care se doreşte revocarea sa: „Au bâuguit că aşa trebuie”, a adăugat Avocatul Poporului care apreciază ca bună activitatea instituţiei.


Citeste si...
Cât costă renovarea vilei în care se va muta Iohannis