Ludovic Orban
Politic

Ludovic Orban afirmă că Iohannis ar fi trebuie să facă o vizită în Ucraina

„Președintele Iohannis nu a pus piciorul în Ucraina. El conduce politica externă a României, conform atribuțiilor constituționale, și el este cel care trebuia să facă o vizită la nivel de președinte“. Este opinia fostului premier Ludovic Orban, care susține că „Deținătorii celor mai importante poziții în statul român ar fi trebuit să meargă în Ucraina încă din primele zile de după declanșarea războiului de agresiune al Rusiei contra Ucrainei, nu acum, după ce au efectuat vizite de stat aproape toți liderii țărilor democratice importante. Dar, evident că am pierdut și acest tren.“

Într-o postare în care vorbește despre „peripețiile tandemului CioCiu și ale fiului rătăcitor Cîțu în Ucraina“, fostul  lider PNL Ludovic Orban.

„Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, trebuia să efectueze o vizită oficială în Ucraina, pe linia diplomației parlamentare, alături de președintele Senatului, Florin Cîțu, împreună cu alți președinți de parlament din câteva țări europene. Președintele Camerei Deputaților nu avea ce să caute ca membru în delegația care reprezenta Guvernul României, într- o vizită la nivel guvernamental.

Premierul Nicolae Ciucă a efectuat o vizită în Ucraina, la invitația omologului său, premierul Ucrainei, Denis Șmîhal, o vizită la nivel guvernamental. Vizita a fost negociată de Ministerul Afacerilor Externe. Ciucă avea posibilitatea fie să nu accepte pe niciun reprezentant al legislativului în delegație, fie pe amândoi. Faptul că l- a inclus pe Ciolacu și nu pe Cîțu arată clar că el este mai mult premierul PSD decât al PNL.

Explicațiile lui Ciucă cu privire la absența președintelui Senatului din delegație au fost penibile. Cum să spui că nu l- ai inclus în delegație pentru că era limitat numărul de persoane din care era formată delegația? Era indispensabil domnul Iulian Chifu, un simplu consilier al premierului, era mai important el decât președintele Senatului? Hai să fim serioși! Ciucă nu l- a inclus și pe Cîțu pentru că așa i- a impus Iohannis lui Ciucă și lui Aurescu“.

Fostul  lider PNL Ludovic Orban concluzionează: Din păcate, ne-au făcut de râs și cu ocazia asta.