Ludovic Orban
Featured, Politic

Ludovic Orban a făcut anunţul. Statutul PNL a fost modificat. Ce schimbări au apărut acum la nivelul partidului

Ludovic Orban a anunţat, vineri, 3 septembrie, că statutul partidului a fost modificat, între schimbări numărându-se posibilitatea ca şedinţele forurilor de conducere să se poată organiza online, în situaţii excepţionale.

Președintele PNL Ludovic Orban a făcut anunţul. O altă modificare se referă la majorarea numărului de vicepreşedinţi pe domenii.

Ludovic Orban a făcut anunţul. Statutul PNL a fost modificat

„A fost adoptată posibilitatea organizării în situaţii excepţionale a şedinţelor forurilor de conducere statutare ale PNL în sistem online, cu o singură excepţie: acele foruri statutare în care, în conformitate cu prevederile statutului, se iau decizii prin vot secret. Ştiu că a circulat foarte mult zvonul că sunt unii care vor să organizeze congresul online. Toate aceste zvonuri se dovedesc neadevărate. Noi a trebuit să facem această adaptare a statutului pentru că nu aveam prevederea respectivă şi pentru că ştim foarte bine că în situaţia pandemică prin care am trecut a fost necesar de multe ori să convocăm forurile statutare online cu o bază statutară şubredă. Am lămurit această situaţie.

A fost mărit numărul de vicepreşedinţi pe domenii, care fiecare coordonează activitatea unei comisii de specialitate. Practic, s-au hotărât 17 vicepreşedinţi pe domenii, oarecum structura similară în mare măsură structurii guvernamentale plus câteva funcţii de vicepreşedinte, cum este funcţia de vicepreşedinte pentru românii din diaspora, care nu are corespondent într-o funcţie de ministru. Am considerat că este util ca specialiştii partidului din diferite domenii să concureze, să poată să ocupe poziţiile de vicepreşedinţi şi să poată coordona comisiile de specialitate ale partidului pe domeniul respectiv”, a spus Ludovic Orban, la Parlament, după şedinţa Biroului Politic Naţional.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, de asemenea, că grupurile parlamentare ale partidului vor apăra Guvernul în fața eventualelor moțiuni de cenzură. Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a subliniat vineri că decizia de susţinere a prim-ministrului Florin Cîţu a fost adoptată în unanimitate de către membrii BPN al PNL.

„Pentru mine, în uram alegerilor din 6 decembrie, ținând cont de cofigurația politică a Paralamentului, nu este posibilă decât o coaliție între PNL USR PLUS și UDMR și cu sprijinul grupului minorităților. Resping categoric orice fel de speculație legată de vreo posibilă înțelegere cu PSD. Voi fi foarte clar, PNL nu poaate să facă niciun compromis cu PSD”, a spus Orban.