Ludovic Orban a anunţat ”În zona HoReCa, pe lângă măsurile pe care le-am adoptat, vom introduce o formă de ajutor de stat care am văzut că este deja
Economic, Featured

Premierul Ludovic Orban a anunţat că HoReCa va primi ajutor de la stat

Premierul Ludovic Orban a anunţat la un post Tv, că Guvernul va introduce o formă de ajutor de stat pentru firmele din HoReCa, compensând 20% din pierderea cifrei de afaceri raportat la 2019, dar a precizat că este necesară aprobarea Comisiei Europene în acest caz. Orban a mai anunţat şi ajutoare de stat pentru ”zona culturală privată”, subliniind că în acest caz schema de ajutor este mai greu de realizat, dat fiind că persoanele care activează în acest domeniu activează sub diferite forme.

Ludovic Orban a anunţat ”În zona HoReCa, pe lângă măsurile pe care le-am adoptat, vom introduce o formă de ajutor de stat care am văzut că este deja folosită în două ţări europene. Este o schemă în care compensezi pierderea prin compensarea a 20% din pierderea cifrei de afaceri raportat la 2019. Efectiv se dau bani, 20% din pierderea pe cifra de afaceri”, a declarat premierul.

Orban a explicat că această măsură de ajutor ar urma să fie aplicată prin Ministerul Economiei.

„Noi deja pregătim schema de ajutor de stat, pregătim actul normativ, vom face solicitare către Comisia Europeană pentru că orice formă de ajutor de stat pe care o dai trebuie aprobată de Comisia Europeană”, a adăugat prim-ministrul.
Şi pe zona culturală privată Guvernul va pregăti o schemă de ajutor de stat, a menţionat premierul.

Orban a precizat că este o schemă „foarte complicat de generat” pentru că sunt foarte multe forme sub care cei care activează în domeniul culturii îşi desfăşoară activitatea, de la ONG-uri la persoane fizice care lucrează ca freelancer.

Şeful Executivului a adăugat că Guvernul şi-a propus ca pe toate măsurile pe care le va implementa să fie aplicată utilizarea depunerii aplicaţiilor online.