Ludovic orban
Featured, Politic

Ludovic Orban a anunţat că Alexandru Muraru va conduce interimar organizaţia PNL Iaşi, la nivel judeţean

Ludovic Orban a anunţat că şefia PNL Iaşi, la nivel judeţean, va fi condusă interimar de către Alexandru Muraru, după autosuspendarea din funcţie a lui Costel Alexe. Referitor la şefia interimară a organizaţiei municipale PNL Iaşi, care era ocupată de Mihai Chirica, o decizie va fi luată în această săptămână de biroul judeţean, a mai spus liderul liberalilor.

Ludovic Orban declarAat luni la Parlament, la finalul şedinţei Biroului Executiv al partidului, că a luat act de suspendarea preşedintelui PNL Iaşi, la nivel judeţean, şi am decis ca interimatul să fie asigurat de domnul prim-vicepreşedinte al PNL Iaşi, Alexandru Muraru. În ceea ce priveşte interimatul la municipiul Iaşi, această decizie nu este de competenţa biroului politic, ci este de competenţa biroului judeţean Iaşi, care sunt convins că în cursul acestei săptămânii va lua o decizie legată de acest subiect.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, fostul ministru al Mediului Costel Alexe, a fost plasat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare. El afirmă că s-a autosuspendat de la conducerea PNL Iaşi.

Reprezentanţii DNA au precizat că Alexe a fost pus sub control judiciar până în 25 iunie, alături de o persoană din conducerea unei societăţi comerciale cu activitate în siderurgie, cei doi având, între altele, obligaţia de a nu părăsi ţara.

De asemenea, primarul din Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat, miercuri, că se autosuspendă din fruntea filialei municipale a PNL, pe fondul problemelor sale din justiţie, el precizând că timpul va arăta că acuzaţiile lansate împotriva sa nu sunt adevărate.

Un număr de 15 persoane, între care primarul Iaşiului, fostul arhitect-şef al oraşului şi patronul unui ziar local, sunt urmărite penal în dosarul privind concesionarea unui teren al Primăriei Iaşi.

Edilul Mihai Chirica este acuzat de omisiunea sesizării, anchetatorii având indicii că primarul ar fi avut cunoştinţă despre faptul că un teren situat în zona Sărărie din municipiu face obiectul unor tranzacţii dubioase.


blank