Featured, Life

Lucruri mai puțin cunoscute despre sexul oral

În trecut sexul oral era privit ca un subiect taboo, insa, in zilele noastre, notiunea de sex oral se discuta in diverse locuri – de la intalnirile la cafea cu prietenele, pana la emisiuni de sanatate de la televizor, seriale etc.
Sexul oral este vazut ca o parte satisfacatoare a vietii de cuplu. Iata cateva lucruri putin cunoscute despre sexul oral

Barbatii mai in varsta fac sex oral atat cat primesc – Un studiu publicat in The Journal of Sex Medicine a dezvaluit ca barbatii, in special cei mai in varsta, fac sex oral daca si partenera lor le face. De asemenea, pe masura ce trec anii, partenerii sunt mult mai inclinati sa ofere sex oral, decat o faceau cand erau tineri.
Sexul oral reduce riscul de preclampsie – Conform medicaldaily.com , femeile insarcinate care fac sex oral tatalui copilului si care inghit speram acestuia isi micsoreaza riscul de preclampsie.

Aceasta este o boala care se caracterizeaza prin scaderea tesiunii arteriale, eliminarea proteinelor prin urina. Un studiu publicat in The Journal Of Reproductive Immunology afirma faptul ca ingerarea de sperma dezvolta anticorpi care reduc riscul aparitiei afectiunii.
Ingerarea de sperma reduce greturile de dimineata – La fel ca in cazul de mai sus, organismul se obisnuieste cu microorganismele din sperma tatalui copilului si astfel se reduc simptomele greturilor de dimineata. Alte remedii pe care le poate lua mamica sunt o lingurita de miere/ghimbir pe stomacul gol.

Sperma reduce simptomele de depresie – Lichidul seminal contine substante antidepresive, conform unui studiu publicat in Archives of Sexual Behavior.

Sexul oral si virusul HPV – Persoanele cu HPV (infectia genitala cu Human Papilloma Virus) trebuie sa fie foarte atente. Protectia trebuie sa fie pe primul loc, deoarece virusul se transmite foarte usor, mai ales prin sex oral.

Netratat virusul HPV se poate transforma in cancer de col uterin. Cancerul colului uterin este raspunzator de 14,71 % dintre decesele prin neoplazii feminine.

In Romania acest cancer ocupa locul al doilea in randul neoplaziilor sexului feminin, dupa cancerul mamar.Se estimeaza ca cel putin 50 % dintre adultii activi sexual au avut o infectie cu HPV. Dobandirea infectiei cu HPV este strans legata de comportamentul sexual. Frecventa infectiei cu HPV creste cu numarul de parteneri sexuali si cu debutul timpuriu al activitatii sexuale.

Sexul oral favorizeaza transmiterea bolilor – Daca ii oferi partenerul tau sex oral exista o sansa destul de mare sa contactezi o boala cu transmitere sexuala. Cel mai sigur este ca amandoi sa va testati inainte de a face acest lucru, iar pana la debutul analizelor sa folositi prezervativul.

blank