Sport, Stiri

Lucian Bute va boxa cu argentinianul Roberto Bolonti, la 6 decembrie

Pugilistul Lucian Bute a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută în Canada, că adversarul său în gala programată la 6 decembrie, la Montreal, va fi argentinianul Roberto Bolonti, în vârstă de 35 de ani.

lucian-bute-va-boxa-cu-argentinianul-roberto-bolonti-la-6-decembrie-277364

„Sunt foarte mulţumit. Vreau să îi mulţumesc lui Bolonti pentru că a acceptat să se lupte cu mine şi pentru că va fi la Montreal la 6 decembrie. Eu voi pleca mâine în cantonament cu echipa mea, voi petrece trei zile la Los Angeles, iar apoi voi pleca în Filipine. Sunt foarte mulţumit că s-a finalizat înţelegerea, voi pleca liniştit. Sunt foarte încântat că reîncep. Veţi vedea un nou Lucian în ring la 6 decembrie, cu o nouă echipă”, a spus Bute, citat de Mediafax.

Pentru Lucian Bute, meciul din decembrie va fi primul de când este pregătit de Freddie Roach, celebrul antrenor al filipinezului Manny Pacquiao.

Bolonti are în palmares 35 de victorii şi 3 înfrângeri. El s-a impus în 24 de meciuri prin KO. Ultima dată, argentinianul a boxat cu germanul Jurgen Braehmer, la 7 iunie, când a fost învins la puncte.

Lucian Bute, în vârstă de 34 de ani, a boxat ultima dată la 19 ianuarie, la Montreal, fiind învins atunci la puncte de canadianul Jean Pascal, într-un meci contând pentru centurile WBC Diamond şi NABF la categoria semigrea.

Bute (31-2, 24 KO) a pierdut centura IBF la categoria supermijlocie în mai 2012, când a fost învins de britanicul Carl Froch.