Showbiz, Stiri

Lucian Bute, la nunta lui, vrea pe masă vin făcut de tatăl său

Tatăl lui Bute are un vin excelent, spun toţi cei care l-au gustat

Lucian ButeLucian Bute îşi pune, ca tot omul, pirostriile în vară, mai precis pe 15 iunie, lună despre care se spune că e una aducătoare de noroc tinerilor însurăţei şi că este „gazda” celor mai frumoase nunţi. Acuma, cum Lucian Bute are mireasă frumoasă, pe Elena Aprozeanu, naş de vază, pe Emanoil Savin, primarul oraşului Buşteni, cu care are mai demult o relaţie foarte bună, locaţie romantică şi frumoasă, mâncare aleasă, mai rămânea, în viziunea lui, problema vinului care trebuie pus la mesele cu invitaţi. Căci vinul face, cum ar veni, toţi banii la o nuntă. Şi Lucian Bute ţine să ofere nuntaşilor săi o licoare despre care ştie că e bună şi preţuită de toţi cei care au gustat-o: vinul făcut de tatăl lui, din producţie proprie. Aşa că, la nuntă, unul dintre cele mai importante evenimente din viaţa unui om, dă cep la butoaiele tatălui şi dă nuntaşilor să bea vin bun, pe săturate. Om gospodar, tatăl lui Bute scoate peste o mie de litri de vin, anual, vin din care oferă tuturor celor care îi trec pragul, fie rude, prieteni, vecini. Toţi, fără osebire, au, când dau de duşcă paharele, o părere excelentă despre acest vin, la fel de excelent. Aşa că, la o nuntă pe cinste, trebuie să fie şi un vin pe cinste, aşa a gândit, probabil, Lucian Bute, care ar fi putut să cumpere orice vin din lume, dar l-a preferat pe cel făcut de tatăl lui, în casă. De altfel, se iţesc, păstrate bine, în sufletul lui Lucian Bute, tradiţiile din moşi – strămoşi. N.M.