Sport, Stiri

Lucian Bute, învins de Jean Pascal în meciul de categorie semigrea!

Pascal: “Am demonstrat că sunt cel mai bun”. Bute: “Sunt dezamăgit”

ws (1)

Pugilistul Lucian Bute a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal, într-un meci contând pentru centurile WBC Diamond şi NABF la categoria semigrea, disputat, duminică dimineaţă, la Centre Bell din Montreal.

ws (2)

Meciul s-a disputat pe durata a 12 reprize, iar cei trei arbitri i-au acordat victoria lui Pascal la puncte: 116-112, 117-110 şi 117-111.

Românul a intrat în ring pe melodia Where The Streets Has No Name a trupei U2, fiind aclamat de spectatorii din Centre Bell.

ws (4)

“Am muncit foarte mult pentru a obţine acest rezultat. De mulţi ani alerg după Bute pentru a arăta tuturor că sunt cel mai bun. Astăzi am dovedit acest lucru”, a declarat Jean Pascal.

“Sunt dezamăgit, eram încrezător şi m-am pregătit bine. Am fost ezitant, dar la final mi-am dat drumul la braţe”, a declarat Lucian Bute.

ws (3)

“Jean Pascal a fost mai bun şi îl felicit. M-am pregătit foarte bine, am avut încredere. Am fost puţin ezitant, loviturile nu mi-au intrat. Am avut emoţii deşi am pregătit foarte bine meciul. Din anumite motive, lucrurile n-au mers aşa cum am vrut. Loviturile nu au ieşit cum mi-am dorit. Încercam să lovesc şi nu puteam. Antrenorul îmi spunea să dau drumul la braţe”, a adăugat pugilistul român.

Antrenorul Stephan Larouche a afirmat că Jean Pascal a luptat mai bine în câteva rânduri. “Nu este o zi bună pentru noi. Jean a fost mai bun de câteva ori. Lucian a avut o presiune ezitantă, şi-a găsit cu greu ritmul”, a spus Larouche.

ws (5)

Potrivit presei canadiene, după meci Bute a spus că vrea revanşa, conform unei clauze din contract, însă Pascal nu a părut interesat, canadianul afirmând că vrea să lupte cu cei mai bun pugilişti ai categoriei sale şi a evocat în acest sens numele lui Carl Froch.

Lucian Bute ar fi trebuit să boxeze cu Jean Pascal la 25 mai 2013, dar meciul a fost amânat pentru 18 ianuarie, după ce pugilistul român a fost operat.

Bute (31-1, 24 KO) a pierdut în mai 2012 centura IBF la supermijlocie şi a mai luptat într-un singur meci, cu rusul Denis Gracev, în noiembrie 2012.