Stirea Zilei, Stiri

Lucian Bolcaş a fost propus de PSD judecător la CCR

Fostul avocat al lui Adrian Năstase ar urma să îi ia locul Iuliei Motoc, care pleacă la CEDO

lucian_bolcas

Lucian Bolcaş a fost propus de PSD pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională. Bolcaş ar urma să îi ia locul Iuliei Motoc. Pe 18 decembrie, Motoc va depune jurământul pentru a deveni judecător din partea României la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

„E măgulitoare propunerea făcută de colegii mei. pentru orice jurist este o încununare a întregii sale cariere. Eu sunt un om care mi-am iubit şi îmi iubesc profesia, poate mai mult decât s-ar aştepta cineva să creadă. Pentru mine e un lucru deosebit şi mă emoţionează”, a declarat Lucian Bolcaş.

Bolcaş a precizat că respectul faţă de Constituţia României e un lucru esenţial. „Va fi un lucru constructiv ce trebuie făcut. Trebuie regândite o serie întreagă de lucruri. Mă bazez pe un principiu al continuităţii, de păstrare a unor lucruri extraordinar de bune ce s-au făcut de la începutul existenţei CCR. În ceea ce priveşte poziţia oamenilor de la CCR, cred că cel mai mult contează şi valorează poziţia lor profesională. Este adevărat că CCR e un oragnism politico-juridic, dar, în primul rând, respectul faţă de Constituţia României mi se pare un lucru esenţial”, a mai spus Bolcaş.

Lucian Augustin Bolcaş are 70 de ani şi a fost avocatul lui Adrian Năstase în dosarul Trofeul Calităţii, soldat cu o condamnare de 2 ani şi jumătate de închisoare pentru fostul premier.

Bolcaş a bifat şi trei mandate de parlamentar, fiind senator PRM în 3 legislaturi: 2000 – 2004, 2004 – 2008 şi 2008-2012.

În anul 2010 a fost exclus din PRM, înscriindu-se ulterior în PSD Ilfov.

 

 

 

blank