Vladimir Putin a decis: Se va întâmpla cu siguranță
International

Lovitura supremă pentru Kiev! Vladimir Putin a decis: Se va întâmpla cu siguranță

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, este cel care a făcut anunțul în cursul zilei de sâmbătă. Acesta a confirmat că președintele rus Vladimir Putin va efectua cu siguranță această vizită „la momentul potrivit”.

Președintele rus Vladimir Putin va vizita regiunea Donbas „la momentul potrivit”, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al Kremlinului, referindu-se la zonele ocupate de Rusia în estul Ucrainei.

Vladimir Putin va face o vizită „la momentul potrivit”

„Se va întâmpla cu siguranță la momentul potrivit, deoarece face parte din Federația Rusă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru agenția de presă de stat rusă TASS, potrivit CNN.

La 5 octombrie, Putin a semnat măsurile de anexare a patru regiuni ucrainene, sfidând dreptul internațional. Teritoriile revendicate de Moscova sunt Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson.

Procesul de anexare, care este ilegal în conformitate cu dreptul internațional, a avut loc după așa-numitele referendumuri din regiuni, care au fost respinse în mod universal ca fiind „farse” de către Ucraina și națiunile occidentale.

În timp ce oficialii de la Kremlin susțin că aceste regiuni aparțin acum Rusiei, trupele Moscovei nu controlează întreaga suprafață a acestor teritorii.

Anunțul anexării a fost întâmpinat cu un protest internațional

La momentul respectiv, membrii G7 – Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Japonia, Regatul Unit și Statele Unite – și Uniunea Europeană au promis să nu recunoască niciodată suveranitatea Rusiei asupra regiunilor și să impună sancțiuni Rusiei.

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat atunci că Washingtonul va impune noi restricții, în timp ce un oficial al administrației Biden a declarat că Casa Albă va impune „costuri rapide și severe” Rusiei. De asemenea, guvernul britanic a declarat că va pune în aplicare sancțiuni asupra serviciilor și o interdicție de export care vizează „vulnerabilitățile economice ale Rusiei”.

Kremlinul nu dă semne că ar vrea un dialog

Pe de altă parte, Casa Albă venit cu o serie de clarificări legate de afirmaţiile făcute de Joe Biden, insistând asupra faptului că preşedintele american nu intenţionează pentru moment să discute cu Vladimir Putin despre situația din Ucraina.

„Nu are nicio intenţie să discute cu preşedintele Putin deocamdată”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al preşedinţiei americane, John Kirby. „Şi, aşa cum a mai declarat (preşedintele Biden), Putin nu a arătat absolut niciun interes pentru dialog”, a spus el presei.

Joe Biden afirmase că este „pregătit să discute cu Putin dacă şeful de la Kremlin căuta o modalitate de a pune capăt războiului”, dar că preşedintele rus nu a indicat „încă acest lucru”.

De asemenea, John Kirby a negat că Statele Unite îl împing pe preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, să reia discuţiile cu Moscova.

blank