Actualitate, Featured

Lovitură pentru mii de șoferi! Amenzile vor curge pe ‘bandă rulantă’

Noua decizie va afecta sute de mii de şoferi. Poliția Română a semnat un protocolul prin care vrea să facă ordine pe şosele. Acesta va lovi din plin sute de mii de oameni. Conducătorii auto sunt vizaţi şi ar putea plăti scump.

Poliția Română este cu ochii pe conducătorii auto. Aceștia au semnat un protocol cu reprezentanţii Companiei pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere prin care pregătesc o nouă lovitură pentru șoferi. Decizia a fost luată pe fondul lipsei radarelor fixe și scăderii radarelor mobile de la 600 la 500.

Prin acest protocol, Poliția Română va identifica vitezomanii cu ajutorul camerelor pentru roviniete. Acestea vor avea și rolul de radare fixe, sistemul funcționând pe baza unor senzori din asfalt.

Potrivit Știrileprotv, radarul începe să funcționeze în momentul în care roțile din față ale mașinii ajung la senzorul din asfalt. Se pare că sistemul calculează în cât timp veţi parcurge 2,5 metri. Adică distanţa până la următorul senzor. Dacă aţi depăşit limita maximă de viteză, 130 de kilometri pe oră, veţi primi amendă acasă, în plic.

Primele camere de roviniete de acest fel vor fi pe autostrada spre mare. Acestea vor fi prezente pe toate drumurile importante din România, iar dacă se vor introduce și pe drumurile naționale, numărul amenzile vor crește simțitor.

”O să avem cel puţin patru camere într-un proiect pilot pe autostrada A2. Au fost identificate o serie de deficienţe se lucrează la corectarea lor şi ne dorim chiar dacă nu se va modifică legislaţia să începem să aplicăm sancţiuni”, spune Florentin Brăcea, șeful Direcției Rutiere.

Aceștia au întâmpinat și o mică problemă. Încă nu au găsit soluția prin care imaginile de pe camerele de la CNAIR vor ajunge la Poliția Română, dar se pare că se va rezolva curând.

Ecaterina Munteanu, director Direcţia de siguranţă circulaţiei: ”Compania are câteva echipamente ITS instalate pe autostrăzile din România existente şi în curs de dezvoltare.”