Iohannis
Featured, Politic

Lovitură pentru Klaus Iohannis! USR se răzbună și votează din nou alături de AUR inițiativa de a-l invita pe președinte în Parlament să dea explicații despre averea sa!

Decizie neașteptată luată de USR. Partidul condus de Dacian Cioloș a votat alături de AUR inițiativa pentru invitarea președintelui Klaus Iohannis în plenul reunit al Parlamentului ca să dea explicații legate de averea sa. E pentru a doua oară când useriștii decid să fie alături de AUR într-un demers împotriva Guvernului și al lui Iohannis.

Lovitură pentru Klaus Iohannis. Decizia pentru invitarea președintelui Iohannis în Parlament ca să dea explicații cu privire la averea sa a fost luată luni seară, în ședința Birourilor Permanente Reunite.

Lovitură pentru Klaus Iohannis. USR a votat inițiativa AUR de a-l invita pe Iohannis în Parlament să explice cum a ajuns la averea pe care o are

Cererea a venit din partea reprezentanților AUR, astfel că s-a supus la vot suplimentarea ordinii de zi cu acest punct. USR și AUR au votat „pentru” și au adunat 7 voturi. 11 reprezentanți ai PNL și UDMR au votat „împotrivă”, iar PSD s-a abținut de la vot.

Klaus Iohannis a vorbit despre criza politică din România și a lansat un atac la USR.

„Trebuie să se termine criza politică! Este o criză creată de unii care au vrut să arate cât de importanți sunt și nu au reușit să arate. Ca să o spun foarte franc! Pe de altă parte, acum am desemnat pe domnul Ciucă să formeze un guvern, să rezolve guvernul problemele românilor: pandemia, criza energetică, venirea iernii, și reformele. Eu mi-am asumat aceste reforme din 2014 și sunt, în continuare, hotărât să mă implic total ca să avem o reformă finalizată cu bine în justiție. Avem nevoie de o justiție independentă, corectă, dreaptă. Avem nevoie de schimbări!

Trebuie să se termine criza politică! Este o criză creată de unii care au vrut să arate cât de importanți sunt și nu au reușit să arate. Ca să o spun foarte franc! Pe de altă parte, acum am desemnat pe domnul Ciucă să formeze un guvern, să rezolve guvernul problemele românilor: pandemia, criza energetică, venirea iernii, și reformele. Eu mi-am asumat aceste reforme din 2014 și sunt, în continuare, hotărât să mă implic total ca să avem o reformă finalizată cu bine în justiție. Avem nevoie de o justiție independentă, corectă, dreaptă. Avem nevoie de schimbări! Avem nevoie de reformă în administrație, de reformă în domeniul pensiilor, în domeniul salarizării publice. (…) Coaliția care a guvernat până acum nu a reușit să rezolve aceste probleme, n-are rost să vă explic acum de ce nu au reușit, dar zilele trecute au cam arătat care au fost crizatorii. În loc să facă reforme, au produs crize. Aceasta este situația la noi”, a declarat șeful statului.